Tidligere sundhedspersonale får mulighed for at trække i arbejdstøjet igen.

Et nyt pilotprojekt på Aalborg Universitetshospital giver tidligere læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale mulighed for at vende tilbage til deres fag op til 15 timer om ugen. De kan nemlig være med til at hjælpe nyansatte medarbejdere godt ind i arbejdet på et hospital samtidig med, at de selv får glæde af det kollegiale fællesskab igen.

Ressourcemedarbejdere uden for vagtplanen

Bestem selv arbejdstid og arbejdssted!

Sådan lyder tilbuddet fra Aalborg Universitetshospital til tidligere læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale. Hospitalet er nemlig interesseret i at få flere erfarne hænder ud på afdelingerne i såkaldte ressourcestillinger.

De nye stillinger er oprettet som en del af et pilotprojekt, hvor for eksempel seniorer og pensionister skal hjælpe nyansatte og mindre erfarne medarbejdere godt i gang med arbejdet på hospitalet. Ressourcemedarbejderne har mulighed for at ønske, hvor og hvor meget de gerne vil arbejde, men der er lagt op til maks 15 timer om ugen.

– Vi ved, at noget af det som pensioneret sundhedspersonale savner allermest ved at arbejde, er det faglige og kollegiale fællesskab. Det vil vi gerne tilbyde dem at vende tilbage til samtidig med, at de gør en forskel for vores nyansatte og mindre erfarne medarbejdere, siger Lisbeth Lagoni, sygeplejefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital.

Hun står i spidsen for pilotprojektet, som løber året ud:

– En god start er afgørende for, at nye medarbejdere bliver i jobbet, og da vi mangler kollegaer på hospitalet, er det vigtigt for os at have fokus på deres opstart. Ved at matche de to medarbejdergrupper håber vi at kunne fastholde endnu flere af vores dygtige personaler på hospitalet.

Indtil videre har hospitalet modtaget 20 ansøgninger til jobbet som ressourcemedarbejder – frist for at søge er 27. februar.

Kom med til informationsmøde 6. februar

Det er muligt for medierne at komme med, når interesseret sundhedspersonale mandag 6. februar er inviteret til at høre mere om de nye ressourcestillinger. Indtil videre har 59 meldt sig til informationsmødet, som finder sted i Aalborg Kongres og Kultur Center kl.10-14. Programmet er vedhæftet invitationen her.

Fra hospitalets side deltager 13 chefsygeplejersker og ledende oversygeplejersker for at møde potentielle medarbejdere. Desuden deltager Lisbeth Lagoni og en pensioneret medarbejder, der har erfaring med at vende tilbage til hospitalet få timer om ugen. Det er muligt for pressen at interviewe alle dem, der ønsker det på dagen.Af hensyn til planlægningen er tilmelding et krav. Send en mail til s.themsen@rn.dk med besked om hvem der dukker op. Tilmelding skal ske senest fredag 3. februar. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *