Hjemmeværnsdistrikt Nordjylland havde i aftes nytårsparole for distriktets nøglepersonel.


Godt nytår!

Der blev for alvor taget hul på 2023, da Hjemmeværnsdistrikt Nordjylland i aftes holdt nytårsparole for distriktets nøglepersonel.

Major og stabschef, Klaus Billenstein, så tilbage på 2022, der var et travlt år. Selvfølgelig med de opgaver krigen i Ukraine har affødt, men også med støtte til Forsvaret og Politiet herunder bla. ifm. Tour de France.

2023 bliver også et travlt år. Host Nation Support (værtsnationsstøtte) bliver der ekstra fokus på, fortsætter stabschefen. – Den øgede eksponering og den skarpere operative profil, stiller krav til den enkelte hjemmeværnssoldat. Uniformen og udrustningen skal være iorden. Uddannelsen skal være iorden. Det er blot nogle af de ting skatteyderne forventer at få for deres skattepenge.

– Så længe vi har uniform på, så er det vores fornemmeste pligt kontinuerligt at træne og øve løsning af vores opgaver. Den professionelle soldat er soldaten, der ufortrødent og kontinuerligt træner og øver. Hele tiden for at blive bedre. Der er alvor bag det at bære uniform. Det er ikke for sjov, sluttede major Klaus Billenstein.

Udover stabschefens tale, så blev Hendes Majestæt Dronningens nytårshilsen til Forsvaret og Hjemmeværnet også læst op.

Sidst men ikke mindst, så blev Tommy og Lars udnævnt til henholdsvis kaptajn og løjtnant. Tillykke med udnævnelserne – husk det forpligter

Kilde og foto: Hjemmeværnet Nordjylland.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *