Folk bliver narret af falske IKEA konkurrencer på Facebook.

Det sker næsten hver dag at firmaer bliver misbrugt af falske grupper eller sider  på facebook og mange hopper i med begge ben for enten at få en ny mobil eller en kæmpe gavekurv ny sofa nyt køkken mm.

I øjeblikket er der en gruppe der kalder sig for IKEA FANS som giver gavekurve eller en helt ny mobil væk hvis man blot skriver et hvis ord i kommentarfeltet. Derefter vil der komme en besked fra IKEA FANS gruppen om at  man skal dele denne besked med 8 andre på sin egen Facebook profil.  Der er forskellige grupper som kalder sig Ikea fans men med det samme formål nemlig at narre dine bank oplysninger samt andre oplysninger ud af dig.

Det er fup og svindel og IKEA er godt klar over det men kan intet gøre ved det.


Vi har været i kontakt med IKEA og de er godt klar over problemet.

“IKEA Danmark har ikke noget med denne side og deres konkurrencer at gøre. Vi oplever desværre jævnligt, at IKEAs brand bliver misbrugt til spam, konkurrencer og andet.”

Ikea opfordrer folk til at anmelde disse grupper som kalder sig for IKEA FANS.

“Vi ved godt der er en gruppe der misbruger vores brand, men vi kan desværre ikke gøre så meget fordi det ligner en fan side. Vi kan ikke andet end opfordre folk til at anmelde gruppen”.

Går man ind på en af grupperne( siderne) er der 22.963 personer synes godt om gruppen samt 32.153  personer der følger gruppen. Ved de to sidste falske opslag er der 161 tusinde på det ene opslag der har kommenteret samt på det andet opslag er der 1000 der allerede har kommenteret opslaget om at modtage en mobiltelefon.

Man bliver derefter mødt at en besked der fortæller en at man skal trykke på et link for at registrerer sig. Derefter ryger man ind på en side som overhovedet ikke har noget med IKEA at gøre. Siderne skifter fra bruger til bruger.

Gør som IKEA siger. Hold jer fra det. Anmeld opslaget.

Alle godkendte firmaer på Facebook har en lille blå cirkel med et flueben i sig . Det betyder at de har et verifikation badge og dette bekræfter at det er en autentisk side eller gruppe. Dette betyder at det er en real side til nu det firma der har lavet gruppen eller siden. Alt andet uden en blå cirkel med flueben skal man lige tænke sig om en ekstra gang.

Websteder, der er beregnet til svindel, kan indeholde vildledende indhold, der ofte narrer folk til stole på dem ved at foregive at være websteder fra velkendte virksomheder. Hvis du går ind på et websted, der er beregnet til svindel, og gør, hvad det foreslår dig, kan du bringe dine følsomme oplysninger – såsom adgangskoder, kreditkortnumre, kontaktoplysninger eller andre økonomiske oplysninger – i fare. 

Websteder, der er beregnet til svindel, benytter ofte pop op-løkker og afspiller høj lyd for at overbevise dig om, at det er en god ide at kontakte dem. Hvis du interagerer med en svindler, f.eks. online eller over telefonen, løber du en risiko for at videregive følsomme økonomiske oplysninger og personlige oplysninger, hvilket kunne medføre tab af penge. Din bedste mulighed er at lukke websiden helt ned.

Tekst/Foto: Hirtshals-avisen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *