Skal du af med juletræet så se her.

Julen er så småt ved at være færdig. Juletræet står der måske endnu men inden længe begynder det at drysse med grannåle. Så skal træet ud. Men i stedet for at smide det på genbrugspladsen eller et andet sted, så opfordrer Lars Jørgensen fra Bjergby i Nordjylland. At man kan smide det hos ham på Sakstrupvej 138 i Bjergby. Her vil de brugte juletræer blive brugt som skjul for Agerhøns og Fasaner. Lars bor på en nedlagt landbrug med ca. 6 hektar jord.


“Vi skal gøre noget for naturen, den har det ikke nemt. Juletræerne skal helst smides af bag ved laden på adressen og træerne skal være helt uden julepynt” Fortæller Lars Jørgensen til Hirtshals-avisen.dk


“Jeg fik ideen ved, at vi brugte nogle juletræer ved nogle søer, i kanten så ænderne kan gemme sig under dem, vi klipper toppen af så vender vi træet på hoved, så bliver det rigtig fint med læ, for både regn og krager. Krager og måger er de værste ved ællingerne, vi havde et kuld i vores sø sidste år, der fik mågerne jaget ællingerne på land og væk fra den voksne and, de tog alle ællingerne, og det er jo trist Vi har sat fasaner og agerhøns ud i vores eng, og lavet insektvolde og små vandhuller, det har givet et fantastisk liv af alt fra rådyr, krondyr, blå kærhøg tårnfalke og vi har isfugl i vores sø, det er faktisk ikke meget der skal gøres før det giver bonus” Fortæller Lars Jørgensen. Ideen med at bruge de gamle juletræer som han gør, håber han også andre vil bruge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *