Torsdag var der reception hos alles Lægehus i Hirtshals.

Torsdag eftermiddag kl. 16 til 18 var der 1 års fødselsdag og reception hos alles Lægehus i Hirtshals. Her kunne alle der havde lyst komme forbi til receptionen hvor der var sodavand, vand, snolder, peanuts, kaffe og en stor fødselsdagskage. Flere kom også med gaver.

Klinikken drives i et samarbejde mellem Lægerne i Hirtshals, Flemming og Birgitte og alles Lægehus.

Der blev holdt taler af Flemming Pedersen og Birgitte Mikkelsen.

1 Viceborgmester i Hjørring Kommune Per Møller (C) var også et smut forbi og holdte også en tale den kan du læse her.

“Da vi lavede lægehuset, sad jeg både som formand for Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget og Bygherreudvalget.
Derfor har jeg fået æren af at sige et par enkelte ord fra Byrådet.


Nu er det lidt over 1 år siden – nemlig den 12. november 2021 – at Hjørring Kommune overdragede nøglen til det nye lægehus til jer Birgitte og Flemming.
Det foregik ved en officiel nøgleoverdragelse, hvor jeg personligt gav jer en stor speciallavet nøgle i træ (som også hænger i lægehuset).


Nøglen var symbol på det gode og tætte samarbejde mellem Hjørring Kommune og i læger gennem flere år. Samtidig symboliserede nøglen også det fælles mål – nemlig at lægehuset skulle blive et trækplaster for at tiltrække nye læger til Hirtshals.
Det var fra start en særlig opgave – For faktisk er lægedækning jo et regionsanliggende, men Hjørring Byråd valgte selv at gribe til handling for at sikre lægedækning i Hirtshals.


Vi blev bevilliget statslige puljemidler for 9,5 mio. kr., og kommunen tilføjede selv yderligere 4,5 mio. kr.
Med alle pengene i hus blev det en realitet, at Hirtshals skulle have et nyt og tidssvarende lægehus til byen.
Som jeg husker det, så lykkedes det jo Bygherreudvalget at holde byggeriet indenfor den aftalte ramme – Det er jeg stolt af både som byrådsmedlem og som regionsrådsmedlem.


Efter nøgleoverdragelsen fik I læger meget travlt med at få flyttet klinikken fra Skovvejen, og at få indrettet det nye lægehus, så det var klar til at tage imod patienterne.
For præcis 1 år siden i dag havde I de første konsultationer i de fine nye rammer.
Jeg har ladet mig høre fra lokale, at borgerne er meget glade for byens flotte lægehus, og at patienterne er glade for atmosfæren i huset.


Jeg håber også I Birgitte og Flemming er tilfredse med husets muligheder ift. det daglige arbejde.
Nu er det jo heller ikke længe siden, at arkitekturanmelder Lars Brorson Fich gav lægehuset 6 ud af 6 stjerner. Stor cadeau til Dorte Hovaldt og hendes dygtige team af arkitekter og bygningskonstruktører, som har tegne vores flotte lægehus!


Arkitekturanmelderen skrev bl.a., at ”Lægehuset er intet mindre end en lille genistreg” og at der er skabt god helhed mellem det gamle rådhus og det nye lægehus. ”Lægehuset brillierer ift. sin funktionalitet – både set ift. patienterne og dem, der behandler dem”.
Han understregede også, at lægerne har været med i planlægningen fra starten, og at det har været med til at gøre huset funktionelt og attraktivt.


Personligt har jeg været rigtig tilfreds med processen frem til lægehuset stod klar – Det har uden tvivl haft stor betydning for det endelige resultat, at I Birgitte og Flemming (og Lars) afsatte så meget tid undervejs til planlægning af byggeriet sammen med os.
Tilbage i foråret sendte vi i samarbejde med Regionen og jer læger en super flot og gennemført reklamevideo ud på diverse sociale medier og andre relevante kanaler om mulighederne i lægehuset.


Desværre har videoen endnu ikke givet pote ift. at få nye faste læger til lægehuset, men har været med til at skabe nysgerrighed og så frø hos bl.a. lægestuderende og uddannelseslæger.
Videoen har også været med til at eksponere Hirtshals, og vise, hvad byen og området kan byde på – både ift. natur, skoler, idrætsmuligheder.


Samtidig er Hirtshals også tæt på Hjørring by med hospital, sygeplejestudie og meget andet.
Jeg er stadig sikker på, at der på sigt kommer flere nye lægerne til Hirtshals. Nogle yngre læger, som får øjnene op for de mange muligheder heroppe i Hirtshals både arbejdsmæssigt og privat.
Slutteligt vil jeg ønsker jer Birgitte og Flemming stort tillykke med fødselsdagen i lægehuset, og håber I bliver glade for lægehuset i mange år endnu.”

Tekst/Foto: Hirtshals-avisen.dk
Syntes godt om Hirtshals-avisen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *