BLÆKSPRUTTEN KÆMPER STADIG FOR DE ÆLDRES RET TIL DET FRIE VALG

Med den voksende andel af ældre medborgere, har vi brug for at sætte det bedste hold med de største talenter inden for pleje og omsorg, og hvis vi stadig vil skabe tryghed og sikre serviceniveauet på ældreområdet har vi brug for stærke virksomheder i det danske samfund.

Lige nu står vinteren og julen for døren og sneen har lagt sig udenfor, men til sommer fylder Blæksprutten ApS rundt – 30 år. Og ikke nok med det, i forrige uge fik en hel rækker medarbejdere fra Blæksprutten en rigtig god oplevelse, lige inden banko-eftermiddagen startede, blev de nemlig hyldet og fik blomster. Anledningen var at hele 11 jubilæer skulle fejres. Ni havde været ansat i mere end 10 år og to havde 20-års jubilæum. Sikke en festdag. At der kan fejres så mange runde jubilæer, viser at medarbejderne i Blæksprutten er glade for deres arbejdsplads og bliver hængende i mange år. I Blæksprutten findes der nemlig et stærkt sammenhold og kammeratskab som er sjældent set. Skriver Blæksprutten til Hirtshals-avisen.dk.

Værdibåren kultur
Hvis du spørger en Blæksprutte ”Hvorfor blev du uddannet Social- og sundhedshjælper eller assistent”? Så er svaret gerne; – ”Jeg kunne slet ikke lade være”.

“Et fællestræk for de bedste arbejdspladser er en stærk, værdibåren kultur og en meget høj grad af bevidsthed over, hvilket arbejdsmiljø, man ønsker” siger stifter Vibeke Haaning, der oprindeligt etableret i Blæksprutten tilbage i 1993, Blæksprutten blev stiftet med et grundlæggende ønske om at gøre en forskel, gøre det bedre end det eksisterende system og med en tro på friheden til selv at kunne vælge den pleje, der passer den enkelte bedst. Dette stadig den grundlæggende mission og drivkraft i virksomheden.

” Vi er rigtig glade for, at vi kan se vores holdindsats, bærer frugt, med stabilt fremmøde både til hverdag og fest.” – Vibeke Haaning

Kommunerne skal spare 34 millioner kroner
Desværre er der nu lagt op til massive besparelser i kommunerne, og bare i Hjørring kommune alene skal der spares 34 millioner kroner på ældre- og handicapområdet. Senest har kommunen skåret klippekortsordningen væk. En ordning, der ellers kunne give ældre borgere en halv times ekstra hjælp om ugen – en hjælp som den enkelte borger selv kunne råde over. Rengøringshjælpen er reduceret fra hver 3. til hver 4. uge, der skal fyres ansatte på ældrecentrene og puljen til at hjælpe ældre ensomme er helt fjernet.

– Det er en hel forkert retning at gå. Regeringen gennemførte ellers i 2019 en aftale med kommunerne om en ØKONOMISK SIKRING af den demografiske udvikling, det skulle betyde at i takt med at der kommer flere ældre følger der økonomi med.

Blæksprutten vil fortsat kæmpe for ældres ret til det frie valg
Med den seneste dom fra Højesteret på plejeområdet ”Brønderslev-sagen 2022” er vilkårene desværre blevet væsentligt forringet, noget som Vibeke Haaning ser problematisk på, men Vibeke fortryder ikke at sagen blev taget videre, – ”Vi vandt i landsretten, og der fik vi det principielle helt på plads med, at kommunerne skal beregne deres priser.

Vi tog ikke sagen videre i højesteretten for at vinde mere, men for at sikre private virksomheder i hele Danmark,” understreger Vibeke Haaning. Med retssagen overstået, ser Vibeke Haaning nu kun fremad, når det gælder Blæksprutten ApS.

Stærk virksomhed bygget på hjertevarme.
Vibeke er drevet af at skabe en arbejdsplads, der er et alternativ til det offentlige, hvor mennesket bliver sat i centrum, og hvor det er muligt at sikre arbejdsvilkårene for medarbejderne. ”Vi forsøger altid at have fokus på udvikling af arbejdspladsen gennem udvikling af medarbejderne, samt et overskud til- og ønske om at tage ansvar for den verden, vi agerer i”

Ansigterne udadtil i virksomheden er alle blæksprutterne, der kommer hos borgerne og virksomhederne, de er kendt for at være budbringer og tit bindeleddet mellem borgeren og omverdenen og de holder øje med ændringer i borgeres helbred og sikre, at de får den rigtige hjælp, de vejleder og motiverer også mennesker til at klare hverdagen. Som blæksprutte er det helt naturligt at have tillidsfulde relation til de mennesker der omgås, og det skinner igennem i den stærke kultur i virksomheden.

Hjælp at hente i julen
Med de mange besparelserne på ældre- og handicapområdet i vente, vil Blæksprutten gerne som plaser på såret, bidrage til at især de ældre kan få en rigtig god jul. Blæksprutten har derfor opfundet sine egne Blæksprutte-pakker, som i øjeblikket tilbydes til en særlig julepris.

– ” Vi vil gerne være med til at sikre, at du kan få købt julegaver, pyntet op til jul, eller gjort lidt ekstra rent.”

Her i december kan du også være med i Blækspruttens Facebook-julekalender, hvor du hver dag i hele december måned kan vinde fine gaver. Gaverne er sponsoreret af Blækspruttens samarbejdspartnere, borgere og medarbejdere, bl.a. kan du vinde et headset, gavekort til kunsten, flotte hjemmehæklede blæksprutter og karklude, bugnende gavekurve bøger, rygsække, et gavekort til BlæksprutteService (som også er en fin julegaveide) og meget mere.

Blæksprutten er en af Nordjyllands ældste leverandører af pleje, omsorg og praktisk hjælp og bygger på hjertevarme, arbejdsglæde og et oprigtigt ønske om at gøre en forskel.

FAKTA OM BLÆKSPRUTTEN

  • Blæksprutten har siden 1993 leveret privat hjemmehjælp – drevet af hjertet og et personligt engagement.
  • Vibeke Haaning med et grundlæggende ønske om at gøre en forskel, gøre det bedre end det eksisterende system og en tro på friheden til selv at kunne vælge den pleje, der passer den enkelte bedst.
  • Blæksprutten leverer både Pleje, Praktisk Hjælp, Blæksprutteservice og Erhvervsrengøring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *