Hirtshals Redningsstation får nyt udkaldssystem.

D.14 nov. har vi deltaget i kursus på stationen. Kystredningstjenesten indfører et nyt udkaldssystem KAS Kystredningstjenestens Alarm System. Et system der betyder hurtigere udkald og er mere fleksibelt, end det vi bruger i dag. Hirtshals er den første station, der tager det nye system i brug.

Hidtil har vi modtaget udkald til redningsaktioner på vores telefoner. Fremover bliver vi udstyret med en bipper, der samtidig er koblet op på en app. Fortæller Hirtshals Redningsstation.

Det nye system åbner op for et væld af nye muligheder. Blandt andet kan vagten udsende tekstbeskeder om, hvad det er for en aktion man bliver kaldt ud til. Den enkelte redningsmand kan også melde fra i appen, hvis vedkommende ikke står til rådighed for udkald.

KAS vil i indkøringsperioden køre sideløbende med det gamle system, men forventes at være fuldt implementeret i løbet af to til tre uger.

Foto: Hirtshals Redningsstation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *