9.B på Bagterpskolen på historievandring i Hjørring By.

9. klasseelever på historievandring i Hjørring by. Hvordan var livet i Hjørring under besættelsestiden? Det fik 9.B på Bagterpskolen indblik i, da de var med Skoletjenesten ved Vendsyssel Historiske Museum på vandring gennem besættelsestidens Hjørring.

På vandreturen så eleverne nogle af de steder i Hjørring, hvor besættelsestidens mest dramatiske begivenheder udspillede sig og hørte blandt andet om lokale terroraktioner og likvideringer. Efter vandringen besøgte eleverne udstillingen ’Vendsyssel besat’ på Vendsyssel Historiske Museum. Eleverne lærte, hvordan 2. Verdenskrig påvirkede hverdagen og fik samtidig motion. Hjørring er nemlig et skatkammer af historie og fortællinger, hvis bare man ved, hvor man skal gå hen

Tekst: Hjørring Kommune. Foto: Privat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *