Politiet med et budskab til unge og deres forældre.

Hjælp jeres unge mennesker sikkert ud i trafikken på knallerten. Tunede knallerter, manglende hjelm, kørsel i frakendelsestiden og kørekort, der ikke er erhvervet. Det er nogle af de ting, vi støder på, når vi træffer jeres unge på vejene. Reglerne er til for at skabe sikker trafik, men konsekvenserne af at blive standset kan gøre ondt i pengepungen.

Standser vi en knallertfører, hvor knallerten bliver målt på rullefelt til at kunne køre over 43 km/t, kan føreren i førstegangstilfælde få en bøde og en betinget frakendelse af førerretten. Er det anden gang, knallertføreren bliver taget med en tunet knallert, der kan køre over 43 km/t, så kan det give en bøde samt en ubetinget frakendelse af retten til at køre lille knallert i to år. Men ikke nok med det, så kan vi i andengangstilfælde beslaglægge knallerten med henblik på konfiskation.

Det kan altså få rigtig trælse konsekvenser for de unge, hvis de ikke begiver sig lovligt og sikkert ud i trafikken. Derfor rækker vi nu ud til jer som forældre, da I har en stor rolle i at skabe gode rammer for de unge mennesker. Vi har tilladt os at låne tre rigtige gode bud fra Rådet for Sikker Trafik til, hvordan I kan lave klare aftaler med jeres unge:

1️⃣ Knallerten skal være lovlig og må ikke tunes

2️⃣ Hjelmen skal altid bruges

3️⃣ Der bliver ikke kørt på knallert efter at have drukket alkohol

Du kan læse mere om, hvordan du som forældre kan hjælpe dine unge mennesker lovligt og sikkert ud i trafikken på Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *