Naturstyrelsen Himmerland har fået ny skovrider

Annette Strøm Jacobsen er tiltrådt stillingen som skovrider for Naturstyrelsens lokale enhed i Himmerland. Hun har bred leder- og projekterfaring og kommer fra en stilling som teamleder for klima-lavbundsprojekter på Naturstyrelsens hovedkontor i Randbøl.

De statsejede naturområder i Himmerland spænder vidt fra Rold Skov til naturen på Fur og Livø og de indeholder værdifulde levesteder for sjældne og karakteristiske arter. Samtidig er det naturområder, som både borgere og turister bruger i et aktivt friluftsliv, og styrelsens lokale enheder har gode og givende partnerskaber med både områdets kommuner, frivillige og organisationer. Dertil står styrelsens lokale enhed for projektledelse af en række store naturprojekter. Så det er en kompleks opgave, Annette nu skal være i spidsen for, og hvor hun får brug for sine gode samarbejdsevner med mange aktører.

– Som skovrider for én af styrelsens lokale enheder vil det fortsat være min ambition at styrke samarbejdet på tværs af alle enheder i arealforvaltningen, samtidig med at jeg glæder mig til at komme tilbage til den daglige forvaltning af vores fælles natur. Og så er jeg og min familie begejstret for den nordjyske natur, hvor jeg oprindeligt stammer fra, så jeg glæder mig meget til at sætte mine kompetencer i spil på enheden Himmerland, fortæller Annette.

Annette har ad flere omgange været ansat hos Naturstyrelsen først i perioden 2008-2014 hos Naturstyrelsen Fyn, hvor hun bl.a. var personaleleder for skovarbejderne. Senere kom hun til en stilling hos enheden Trekantsområdet og videre over på hovedkontoret i fagkontoret Natur med opgaver inden for naturforvaltningen.

I det seneste halvandet år har Annette haft til opgave at opbygge en ny stærk enhed i Naturprojekter og lede det tværgående naturprojektsamarbejde og skabe fremdrift for klima-lavbundsprojekter, der skal bidrage til at nedbringe Danmarks CO2-bidrag. Den post har givet Annette en god indsigt i Naturstyrelsens projektportefølje. Med Annettes store erfaring med EU-LIFE, lavbund og vådområder vil Annette være en stærk profil til at overtage stillingen som skovrider på Himmerland.

– Annette kommer med både dyb og bred faglig viden og mangeårig indsigt i styrelsens faglige opgaver, herunder den daglige løbende arealforvaltning og i særdeleshed på naturprojektområdet, hvor Naturstyrelsen Himmerland sidder med nogle af de store og vigtige udviklingsprojekter på vegne af hele styrelsen. Jeg glæder mig meget til samarbejdet, siger vicedirektør Signe Nepper Larsen.

Annette er uddannet som cand. scient. i biologi med speciale i vegetationsøkologi på Aarhus Universitet fra 2000 og har dertil taget en master i landskabsforvaltning på Københavns Universitet i 2017.

Annette er tiltrådt stillingen som skovrider i Himmerland 1. november 2022.

Kilde og fotos: Naturstyrelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *