Hjørring Kommunes klimaplan har fået det grønne stempel

Hjørring Kommune har sammen med 94 andre kommuner tilsluttet sig klimapartnerskabet DK2020. Partnerskabet er et forpligtende samarbejde mellem Kommunernes Landsforening (KL), de fem regioner, CONCITO, Realdania og byinitiativet C40.

Som en del af forpligtelsen har kommunen udarbejdet en konkret og realistisk plan for i de kommende år at reducere kommunens samlede CO2-udledning med 70 % i forhold til 1990 – den såkaldte DK2020 plan.

Planen er nu godkendt af uafhængige eksperter og har dermed opnået det officielle DK2020 stempel.

Lokal opbakning hæver ambitionerne

Hjørring Kommune har i arbejdet med DK2020 planen inviteret både borgere og virksomheder med ombord på Den Store Klimarejse. For klimaomstillingen er en opgave vi skal løse sammen, og hvor vi er afhængige af hinanden for at lykkes. 

Det har blandt andet resulteret i en stribe partnerskabsaftaler med det lokale erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner og NGO’er.

– Det er klart, at hvis vi skal i mål med så ambitiøs en plan, kan vi som kommune ikke klare det alene. Succesen er afhængig af et godt og konstruktivt samarbejde mellem både kommunens borgere, erhvervsliv og hele civilsamfundet. Derfor kan man også kun være begejstret for at se, at så mange lokale aktører bakker op om indsatsen og også er villige til at ofre noget, har borgmester Søren Smalbro (V) tidligere udtalt.

Den lokale opbakning har givet kommunens klimaplan så meget vind i sejlene, at man har hævet målsætningen fra Parisaftalens 70 % reduktion til hele 86 % reduktion af kommunens samlede CO2-udledning i 2030.

Og med den officielle godkendelse på plads, kan arbejdet med at implementere klimaplanens indsatser for alvor sættes i gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *