Miljøstyrelsen styrker oplysningen om blyfri ammunition til jagt

Bly fra jagtammunition kan forgifte vilde dyr og hele økosystemer og udgør en sundhedsrisiko for mennesker, der spiser vildt nedlagt med blyammunition.

Derfor skal jagten i Danmark være blyfri. I 1996 blev blyhagl forbudt, og nu er turen kommet til riffelammunitionen. Bekendtgørelsen om våben og ammunition til jagt m.v. forbyder således centraltændt riffelammunition af bly til jagt og regulering i Danmark fra den 1. april 2024. 

Se video her.

https://www.provector.dk/embed/?g=9a78fe039c894f219d64b0f569b0710c&cid=204&pl=0&ver=2

Kom godt i gang

For at ruste jægerne bedst muligt til overgangen lancerer Miljøstyrelsen en oplysningskampagne med en ny hjemmeside og trykte foldere, som skal inspirere jægerne til at gøre erfaringer med den blyfri ammunition nu, så de er klar til blyforbuddet i god tid.

Den nye hjemmeside om blyfri jagt, som åbner i dag, giver svar på en lang række af de spørgsmål, jægerne ofte stiller om blyfri ammunition. Der er links til forskningsrapporter og undersøgelser for dem, der vil i dybden, og videoer til dem, der foretrækker hurtig, visuel information.

Læs mere på temasiden God jagt uden bly 
Hent folderen God jagt uden bly – og få et hurtigt overblik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *