Uddannelsesmesse i Gigantium for unge med særlige behov den 27. oktober

Hvad vil du efter skolen? Det er et stort spørgsmål for alle unge. Valget er ikke mindre svært, hvis du har særlige udfordringer eller går i specialklasse. Men det er helt OK at drømme om en uddannelse. For der er mange muligheder. Derfor afholder UU-Aalborg en stor uddannelsesmesse i Gigantium i Aalborg for unge med særlige behov den 27. oktober.

Her står ikke mindre end 45 udstillere klar til at give unge og deres forældre ny viden og inspiration til at finde den rigtige uddannelse efter 9. og 10. klasse. Den store opbakning glæder Dorthe Munk fra Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) i Aalborg:

“Alle unge er forskellige og har forskellige drømme. Derfor er det vigtigt, at vi kan inspirere dem til at tænke muligheder frem for begrænsninger. For som de unge vil kunne se på messen, så er der heldigvis et utroligt rigt udbud af uddannelser lige netop til dem”.

Uddannelsestilbuddene retter sig mod unge med forskellige former for vanskeligheder. Det kan være faglige vanskeligheder, psykiske udfordringer, diverse diagnoser, fysiske handicaps eller en kombination. De unge kan på messen sammen med deres lærere, andre fagpersoner og ikke mindst deres forældre se og høre om nogle af de tilbud, der findes.

Messen er åben fra 09.30-13.00 og fra 14.00-17.00. Det betyder, at forældrene også har mulighed for at besøge messen, der har åbent til sidst på eftermiddagen.

De fleste unge er inviteret direkte til at deltage i messen. Men det er også muligt selv at hente en invitation fra UU-Aalborgs hjemmeside www-uu-aalborg.dk eller på messens facebookside “Uddannelsesmesse Nordjylland“.

Det er muligt at køre gratis med NT’s busser til messen, hvis man medbringer invitation til messen. Invitationerne skal vises på både ud- og hjemtur.

Der forventes at komme 500-600 gæster fordelt over åbningstiden. Typisk er der flest besøgende om formiddagen, og der er mere stille om eftermiddagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *