Kursus: Tag psykisk sårbare borgere med ud i naturen

En knasende gåtur igennem efterårsblade eller et par minutter med lukkede øjne, hvor du lytter til vinden i trækronerne.

Enkle oplevelser, der kan give ro og lindring hos psykisk sårbare, og som er i gang med at blive udbredt til hele landet.

SIND – Landforeningen for psykisk sundhed – inviterer i samarbejde med Naturstyrelsen medarbejdere i kommuner og frivillige til at blive både mentalt og praktisk klædt på til at lave ture i naturen for psykisk sårbare. 

Næste kursus finder sted den 7. november i Region Hovedstaden på Naturcenter Amager. I løbet af 2023 er der kurser i Region Midtjylland, Region Syddanmark og Region Sjælland. Flere kommuner er velkomne.

Kurset er en del af projektet ”Adgang til sol og vind styrker krop og sind”, hvis formål er at gøre naturen mere tilgængelig for borgere med psykiske vanskeligheder. Ud over kurset får deltagere i projektet mulighed for at få understøttelse til at lave ture i naturen for målgruppen i form af en grejpakke, mulighed for at være en del af et netværk for naturtilbud, tilskud til transport m.m.

Det er gratis at deltage i kurserne. Læs mere om projektet på SINDs hjemmeside

Er du interesseret i at deltage eller har du spørgsmål, så skriv til rk@sind.dk

Projektet er finansieret af Miljøministeriet og Det Obelske Familiefond.

Foto: Sind.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *