Nordjyllands Politi: Uddrag fra døgnrapporten fra den 12. oktober til den 14. oktober 2022

Anklagemyndigheden har rejst tiltale for uagtsomt manddrab

En 24-årig fører af en bil er blevet tiltalt for uagtsomt manddrab ved retten i Hjørring. Det sker på baggrund af et færdselsuheld den 30. oktober 2021, som kostede en 26-årig mand livet. Desuden kom fire andre til skade, heraf tre alvorligt. 

Du finder flere informationer om tiltalen her

 

Kokainpåvirket bilist anholdt

Onsdag aften kørte en mand af Frederikshavnsvej i Hjørring på trods af, at han var narkopåvirket. En politipatrulje stoppede bilen – en udlejningsvarebil – og narkometertestede føreren. 

Testen var positiv for kokain, og derfor blev manden sigtet og anholdt. 

Tyveri

I ventesalen på Svenstrup station fandt et tyveri sted onsdag aften. Da en kvinde stod og ventede på toget, opdagede hun, at et kontantbeløb pludselig manglede fra sin lomme. En tyv havde stjålet pengene. 

Tyveriet blev fanget på overvågningen.

Indbrudstyve fanget på overvågning

Politiet modtog torsdag formiddag en anmeldelse om et indbrud på Visborggårdvej i Aalborg SV. En patrulje blev sendt til stedet, og forskellige spor samt videoovervågning ved naboerne blev sikret af politiet. På overvågningen var det muligt at se to personer – heriblandt en mand – bryde ind i huset. 

En sten blev brugt til at knuse husets terrassedør, og på den måde fik personerne adgang til huset. 

Tyvene stjal to designerstole og en designerlampe fra stedet, inden de forlod huset ud ad den knuste terrassedør og kørte fra stedet i en sort Audi.

Har du set noget i området på tidspunktet? Kontakt politiet på 114.

Forebyg indbrud i dit nabolag med Nabohjælps app

Nabohjælp er en effektiv og nem måde at forebygge indbrud i dit nabolag – som samtidig styrker det gode fællesskab blandt dig og dine naboer. 

Læs mere på www.nabohjælp.dk/app eller hent

Nabohjælps gratis app her:

Download i App Store 

Download i Google Play 

Bilist alarmerede politiet om spritbilist

Vagtcentralen modtog en anmeldelse fra en bilist, der kørte bag en slingrende og usikkert kørende bil. Bilen kørte desuden over i den modsatte kørselsretning gentagende gange, og derfor var anmelderen bekymret. 

En patrulje blev straks sendt til stedet og fik bilen standset. Bilisten blev alkometertestet, og det viste sig, at han var påvirket af spiritus over det tilladte. Af den grund blev han anholdt og medbragt for at få taget en blodprøven; den viste samme resultat. 

 

Ved du, hvad straffen er for spirituskørsel? Straffen anhænger nemlig af din promille. 

Hvis du kører med en promille på 0,5-1,2, skal du op til en ny teori-og køreprøve, du får en bøde og skal på ANT-kursus. 

Hvis du derimod kører med en promille på over to, er straffen, at du mister kørekortet i mindst tre år, du får en bøde, betinget fængsel og din bil kan blive konfiskeret. 

Du kan læse mere om spirituskørsel her.

To personer sigtet for indbrud

To mænd er blevet sigtet og anholdt efter et indbrud i en villa på Hedemarksgade i Frederikshavn. 

Tyvene, der havde efterladt sig to cigaretskodder på adressen, havde stjålet designerlamper, smykker, tøj, parfumer, ID- og hævekort, tasker, en bilnøgle og et større kontantbeløb.

De var forinden kommet ind i huset ved at fjerne listen fra en rude i en kælderdør. Derefter kunne de fjerne ruden og åbne døren. 

Indbruddet fandt sted torsdag formiddag. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *