Foredrag med Mads Nygaard på Hirtshals Bibliotek

Hirtshals Bibliotek fejrer i år 50-års jubilæum på sin nuværende adresse. I den anledning har biblioteket inviteret en af byens stolte sønner, forfatter Mads Nygaard, på besøg. Mads Nygaard er født i Hirtshals og formet af byen. Alle karakterer i hans bøger – ofte lidt skæve, kuldslåede eller originale – stammer ifølge Mads fra Hirtshals og omegn. Også personerne i den selvbiografiske ”Kravl”, der efter mange års tilløb udkom i USA i januar 2022 med titlen ”When Me and God Were Little” og er blevet en kæmpe læser- og anmeldersucces.

Hvordan går det til, at Hirtshals-originaler kan vække genkendelse helt ovre på den anden side af Atlanterhavet? Hvad betyder det at stamme fra et sted, der engang bar sloganet ”Byen med vind i sejlene”? Og hvorfor holder Mads så meget af Hirtshals Bibliotek, at det ligefrem optræder i hans roman ”Frø” fra 2015? Biblioteket lover en hyggelig aften i Mads Nygaards ordrige, begavede og underholdende selskab. Det er gratis at deltage og kræver ikke tilmelding. Det sker 6/10 kl. 19

Foto: Tao Lytzen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *