Nu starter byggeriet af Sindals nye ældrecenter

Det ca. 10.000 m2 store ældrecenter skal rumme 96 plejeboliger til borgere, der ikke længere kan klare sig selv i eget hjem. Derudover får det nye Vendelbocenter en centerdel med træningsfaciliteter, aktivitetscenter, sygeplejeklinik, café/dagtilbud og administration.

Opstarten af byggeriet markeres mandag den 12. september 2022 kl. 15.00, hvor første spadestik vil blive taget på grunden, der ligger på sydsiden af Hjørringvej overfor Falck. Her vil politikere fra Hjørring Byråd, bygherreudvalget, entreprenører og ikke mindste beboere og medarbejdere fra det eksisterende Vendelbocenter deltage. Medier og øvrige interesserede er også velkomne til at deltage.

– Jeg glæder mig over, at vi nu er klar til at sætte gang i byggeriet af det nye Vendelbocenter. Vi har længe arbejdet på det her projekt, og nu kan vi endelig begynde at se planerne blive til virkelighed, siger Claus Mørkbak Højrup (V), der både er formand for Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget og formand for bygherreudvalget.

– Vi står overfor at skulle bygge kommunens største ældrecenter. Derfor har det været særligt vigtigt for os i bygherreudvalget at have fokus på at udforme det nye Vendelbocenter, så det både udstråler hjemlighed og tryghed for de mange beboere og brugere, men så det også bliver en god arbejdsplads for de mange forskellige faggrupper, der får deres daglige gang der. Derfor har vi også haft en bred repræsentation af både medarbejderne, beboerne og de frivillige med i arbejdet, så vi får det bedst mulige center, siger Claus Mørkbak Højrup.

Ældrecentret etableres i ét plan med seks mindre boenheder, der skal sikre oplevelsen af hjemlighed i boligen og danne en tryg ramme om hverdagen i egen bolig med overskuelig adgang til fælleområder og -faciliteter – både inde og ude.

Arkitekturen i det nye ældrecenter integrerer en række velfærdsteknologiske løsninger i både boliger og fællesarealer. Her spiller elementer som lys, akustik, indeklima og orientering en vigtig rolle, ligesom stedet er skabt med opmærksomhed på korte afstande og tilgængelighed.

NCC skal stå for byggeriet

Det nye Vendelbocenter er tegnet af CUBO Arkitekter, der også er totalrådgiver på projektet. Hen over foråret 2022 har der været en proces med at finde den rigtige entreprenør til at opføre det store byggeri, og vinderen blev NCC.

– Vi er glade for opgaven, og det er vores ambition, at det nye Vendelbocenter skal opføres i et positivt samarbejde mellem NCC’s hovedentreprenørteam, Hjørring Kommune og Hjørring Kommunes Totalrådgiverteam med CUBO Arkitekter i front. Vi stiller med et stærkt team af kompetente og ressourcestærke medarbejdere til opgaven, siger områdedirektør Jakob Søe Lundgaard fra NCC.

Øvrige samarbejdspartnere på projektet er Skaarup Landskab og NIRAS Aalborg.

Frem mod første spadestik vil NCC gå i gang med at byggemodne området, så borgerne i Sindal vil allerede inden den 12. september kunne se gravemaskiner på den tidligere brakmark. Det nye Vendelbocenter forventes at stå klar i sommeren 2024.

Prisstigninger har medført øget budget

De prisstigninger, der har ramt byggebranchen, rammer også byggeriet af Sindals nye ældrecenter. Derfor besluttede byrådet den 31. august 2022 at øge anlægsbudgettet for etablering af det nye Vendelbocenter med 16,2 mio. kr. Det samlede budget for byggeriet bliver ca. 266 mio. kr., hvoraf kommunen selv skal finansiere ca. 93 mio. kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *