Fladbåden kom i vandet fredag aften fra Tornby Strand se video

Danmarks ældste fladbåd søsættes fra Tornby strand, hvis vejret tillader det. De gæve bjergere skal træne deres roning. Kaptajnen ser gerne, at de ror i takt, så han står i stævnen og råber takten ud så alle kan høre det, og holder skarpt øje – en sjov og anderledes oplevelse. Fladbåden søsættes hver fredag kl. 19.00 maj-august.

Tornby Bjergelav træner ikke kun for sjov. Hvert år afholdes nemlig en lokal kapsejlads hvor der kæmpes om æren mellem de tre lokale bjergelav; Uggerby Bjærgelaug, Tversted Bjærgelaug og Tornby Bjergelav. 

Danmarks ældste fladbåd er tung og Vesterhavet ofte livligt, så det kan forekomme at sejladsen bliver aflyst. Se video nederst.

Foto/Video: Hirtshals-avisen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *