Vennebjerg Mølle er godt besøgt

Møllen snurrede – og til tider trængsel, når mange glade mennesker (150-160 stk.) bevægede sig rundt for at se møllen arbejde.

Vi havde bl.a. besøg af Carl Erik Hunnerup og hustru, som har fælles aner med Vennebjerg Mølles første møller. De forærede os bl.a. et maleri af den første (murede) mølle, der i 1934 blev erstattet af den nuværende af træ, som kom fra Tversted, men oprindelig var opført i Bindslev i 1842. En lidt fantastisk historie. Lyder det fra Vennebjerg Mølle.

Mange har måske undret sig over møllersvenden, der sidder, står, går omkring møllen. Det er “vingevagten”, som har den yderst vigtige opgave at forhindre at børn eller andre personer kommer i nærheden af de snurrende vinger indenfor afspærringen. DET ER FARLIGT!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *