Færdsel i Frederikshavn: skolekontroller med skulderklap

Alle politikredse sørger hvert år for at have et ekstra øje på færdslen ved landets skoler efter sommerferien, hvor de mange små helt nye skoleelever og ’bløde’ trafikanter er ekstra sårbare over for fortravlede eller uopmærksomme bilister.

Således også i Frederikshavn-området, hvor lokalbetjentene fra forebyggelsessektionen især besøger skolerne i uge 32 og 33:

”Vi forsøger at nå rundt til alle skolerne i kommunen,” fortæller fungerende politikommissær Philip Larsen, der leder Nordjyllands Politis nærpoliti og forebyggelse i Frederikshavn.

”– Vi ser efter, om børnene er spændt fast i bilerne, om forældre og andre bilister kører for stærkt, er opmærksomme og så videre. Og så er det også vigtigt for os at få hilst på skolepatruljerne dér, hvor de er startet op. De gør et stort og vigtigt arbejde i al slags vejr, så de får et skulderklap fra os. Det fortjener de,” siger Philip Larsen.

Flere skulderklap end sager

Og politiet er også klar med roser til forældrebilister og andre trafikanter på skolevejene. De er nemlig i langt overvejende grad hensynsfulde og kører efter færdselsreglerne, både på cykel og i bil.

”Det er blevet til et par formaninger nogle steder, men vi har ikke skrevet nogen sager på nogen af skolerne i Frederikshavn kommune. Så vi er godt tilfredse og opfordrer selvfølgelig alle til at fortsætte den gode lovlige og hensynsfulde stil. Den kan man sagtens overføre til landevejene også, for eksempel,” opfordrer Philip Larsen med et smil.

Politiets færdselskontroller ved skolerne fortsætter ugen ud. Også i Frederikshavn-området.

Foto: Lokalbetjente fra Frederikshavn var på kontrol ved Nordstjerneskolen i Frederikshavn onsdag morgen den 17. august 2022. Her var der styr på trafiksikkerhed og færdselsregler. Foto Nordjyllands Politi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *