Charlotte Heldorf Rønn Aalborg Kommune Foto: Lars Horn / Baghuset Dato: 11.08.22

Ny direktør for Klima og Miljø i Aalborg Kommune

Charlotte Heldorf Rønn bliver ny direktør for Klima og Miljø i Aalborg Kommune. Hun kommer fra en stilling som kontorchef for Bæredygtig Udvikling i Region Nordjylland og ser frem til arbejdet med at løfte den grønne omstilling.

Det var et enigt ansættelsesudvalg, der pegede på Charlotte Heldorf Rønn som ny direktør for Klima og Miljø i Aalborg Kommune. Hun har mere end 20 års erfaring inden for teknik- og miljøområdet og har siden 2020 arbejdet med bæredygtig udvikling i Region Nordjylland.

Fremover står Charlotte Heldorf Rønn i spidsen for bæredygtig udvikling, miljøbeskyttelse og affaldshåndtering samt energioptimering af de kommunale bygninger og kollektiv trafik. Hun får desuden ansvaret for den tværgående politikformulering, der skal fremme den grønne omstilling i hele Aalborg Kommune.

Charlotte Heldorf Rønn glæder sig til at sætte endnu mere turbo på den grønne omstilling: “Jeg ser frem til arbejdet med at skabe en kommune, der er i grøn balance. Det skal blandt andet ske på baggrund af Aalborgs egen klimaplan og en ny verdensmålsstrategi, som baner vejen for konkrete og ambitiøse handlinger for kommunens fremtidige bæredygtige udvikling. En udvikling, der både skal være økonomisk og miljømæssig bæredygtig samt social retfærdig,” fortæller hun.

Den nye direktør understreger, at klima- og miljødagsordenen er en både stor, vigtig og meget spændende opgave at løfte. “Og når Aalborg vil være i den grønne førertrøje, så kræver det, at vi ser fremad og udvikler os sammen,” siger Charlotte Heldorf Rønn.

Rådmand Per Clausen fra Klima og Miljø glæder sig over, at Aalborg Kommune får en ny og stærk profil i direktørgruppen: “Charlotte Heldorf Rønn er ambitiøs, dybt engageret og har de faglige og relationelle kompetencer til at føre forvaltningen i den rigtige retning. Jeg er sikker på, hun kan bidrage til at videreføre og udvikle Klima og Miljø. Samtidig kan hun med sin ledelsesstil og personlighed skabe motivation, trivsel og arbejdsglæde i forvaltningen,” fortæller han.

Charlotte Heldorf Rønn har tidligere været teamleder i Teknik og Miljø i Hjørring Kommune samt projektleder og teamkoordinator indenfor miljøområdet i Aalborg Kommune. Hun sidder i Danske Regioners gruppe for klimachefer og var fra 2015 til 2022 medlem af Kommunalteknisk Chefforenings faggruppe for miljø og grundvand. I samme periode var hun områderepræsentant i KL’s netværk for miljøchefer.

Aalborg Byråd har godkendt ansættelsen af Charlotte Heldorf Rønn, som tiltræder 1. oktober 2022.

Fakta
52 år
Bor ved Nørhalne uden for Aalborg
Gift og har to børn på 17 og 20 år 
Er uddannet cand.agro. fra Københavns Universitet (Landbohøjskolen)

Charlotte Heldorf Rønn Aalborg Kommune Foto: Lars Horn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *