Kendte forfattere og aktuelle emner på biblioteket

Anne Glad om bæredygtig mode, Sara Blædel om ordblindhed og Leif Davidsen om sin seneste roman. Hjørring Bibliotekerne sender nyt sæsonprogram på gaden, og det er spækket med gode tilbud. Foredrag, workshops, debatter og så et helt nyt format: Litteratur ude i naturen.

”Litteratur og naturtræning” er en ny arrangementsrække, der alle fem torsdage i september inviterer på træning og fælleslæsning. Arrangementet udgår fra Hjørring Bibliotek, hvor litteraturformidler Maria Christine Billingsøe tager tilhørerne med på en gåtur til et grønt område. Her instruerer hun i lette øvelser og læser højt af udvalgte tekster. Maria fortæller:

– Naturen er fantastisk i forhold til at finde fordybelse og nærvær. Vi ved, at ophold i naturen er med til at mindske stress, og det er på samme måde med litteratur og læsning. Det er en helt anden oplevelse at læse i naturen. Her har vi andre lyde og fornemmelser, og vores sanser skærpes. Når man samtidig læser højt for en gruppe, er man garanteret gode snakke, når vi i fællesskab reflekterer over det, vi har læst og hørt. Samtidig giver træningen dig sved på panden, og du får brugt kroppen aktivt.

Et andet arrangement, der flytter litteraturen udenfor, er de fire gåture ”Naturfortællinger”, hvor bibliotekets Lone Due Bak og Katrine Halskov Vangsted fra foreningen Jordforbindelsen byder på oplæsning af litteratur med forbindelse til det enkelte sted og fordybelse i naturen. De fire gåture finder sted august/september i hhv. Vrå, Løkken, Sindal og Hirtshals og kan besøges uafhængigt af hinanden.

Ordblindhed og bæredygtig mode

Når den kendte krimiforfatter Sara Blædel besøger Hjørring Bibliotek den 3. oktober, tager hun fat i et brandaktuelt emne: ordblindhed, som op mod 400.000 danskere skønnes at leve med. Sara Blædel er selv ordblind og fortæller i foredraget om, hvordan hun forholder sig til det og har skabt sig en blændende forfatterkarriere på trods.

En anden aktuel dagsorden tager livsstilsekspert Anne Glad fat i. Du kender hende sikkert fra tv-programmerne ”Kender du typen?”. Men udover livsstil er hun meget optaget af bæredygtig mode. For modebranchen forurener og vejer tungt i klimaregnskabet, så hvad gør man, hvis man bare elsker tøj? Det forsøger hun at give os svar på i sit foredrag på Hjørring Bibliotek den 5. oktober.

Lokale arrangementer og noget for enhver

Sæsonprogrammet præsenterer også arrangementer på de fire lokalbiblioteker. Bl.a. viser Hirtshals Bibliotek i efteråret en 50 års-jubilæumsudstilling om bibliotekets funktion i byen, og bysbarnet Mads Nygaard holder foredrag om sit forfatterskab. Bibliotekerne i Sindal og Vrå inviterer på barselscaféer, og i Løkken kan man bl.a. komme til musikalsk legestue og bogcafé. Med andre ord: arrangementer for enhver alder og for alle kommunens borgere.

Foto: Tao Lytzen

Læsere af gode spændingsromaner kan glæde sig til, at Leif Davidsen besøger Hjørring Bibliotek og fortæller om sin nye roman ”Lenins bodyguard”. Bibliotekets personale holder jævnligt bogcaféer og morgensang med litteraturanbefalinger. Og lokale politikere møder op til en gang Brunch & byråd om de igangværende budgetforhandlinger.

Find Hjørring Bibliotekernes program for efteråret og vinteren 2022-23 på et af kommunens fem biblioteker – eller på bibliotekets hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *