Nye toner på bibliotekerne

Musikken har en kæmpe indvirkning på mennesker og kan sætte en masse følelser i gang. Men hvorfor har musikken og sangteksterne så stor en magt over os? Det vil bibliotekerne sammen med Danmarks Radio sætte spot på, når kampagnen “Min sang” skydes i gang i sensommeren.

Musikken forbinder og forandrer os som mennesker. Den er både identitets- og fællesskabende. Musik forandrer os – både på det personlige, det kognitive og det samfundsmæssige plan. Musik og sange kan være med til at formidle vores budskab og hjælper os med at fortælle historien om, hvem vi er, hvor vi kommer fra, og hvad vi føler. Når vi lytter til musik, spejler vi os i fortællingen og lærer noget om os selv og hinanden, som i sidste ende er med til at forbinde og forandre os som mennesker.

Når bibliotekerne fra uge 33 og de efterfølgende seks uger sætter gang i en kampagne, der fokuserer på musik, sange og sangskrivning, bliver det med en lang række af arrangementer, udstillinger og aktiviteter både fysisk på bibliotekerne og i det digitale univers og på SoMe. På Aalborg Bibliotekerne kan du bl.a. deltage i en hyggelig sangskattejagt, komme i ægte feststemning ved bibliotekets lyttelounge og opleve et væld af bøger, LP’ere og musikbiografier, når du besøger dit lokale bibliotek. Kig på aalborgbibliotekerne.dk for at finde tidspunktet for de forskellige begivenheder.

Aalborg Bibliotekernes lokale temakoordinator, Matilde Norup Iversen ser frem til at få formidlingen af musik og sangtekster endnu mere frem i lyset og synlig for biblioteksgæsterne:

Det er oplagt for bibliotekerne at arbejde med sange og sangskrivning, fordi det handler om ord, og bibliotekerne har faktisk en guldgrube af musik og litteratur om musik, som det er værd at dykke ned i. Udover CD’ere, bøger, noder og bokssæt har vi også en række digitale baser, hvor man hjemme fra sofaen fx kan afspille nogle af de helt store koncerter indenfor forskellige genrer“, fortæller hun.

Min sang til Danmark

Selve kampagnen “Min sang” udspringer af et samarbejde imellem Danmarks biblioteker og Danmarks Radio. Det betyder, at du også på DR’s sendeflader i perioden kan opleve et øget fokus på musik og sangskrivning. På DR1 bliver serien “Min sang til Danmark” et større omdrejningspunkt, hvor vi i hvert afsnit følger tre kendte danske sangskrivere, når de skriver deres sang til Danmark. I deres sangskrivning tager de på en rejse igennem Danmark tilbage til deres ophav for at ende ud med en sang, som har en helt særlig betydning for dem.

Med kampagnen ønsker bibliotekerne og DR også, at danskerne vil dele deres egne historier og budskaber igennem sang og musik, gå på opdagelse i musik og sange og blive nysgerrige på nye vinkler og retninger inden for området.

Foto: PR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *