Kunst og kunsthåndværkermarked i Hjørring.

To gange i forbindelse med Sommerby Hjørring afholder Hjørring Handel Kunst og Kunsthåndværkermarked med forskellige nordjyske kunstnere af forskellige art. Det sker MANDAG DEN 25. JULI 2022 KL. 10.00-17.00 på Springvandspladsen.

Der vil være en flot udstilling og det er samtidig muligt at handle med kunsterne. Du kan møde følgende og se deres flotte værker (med forbehold for ændringer):

Mandag d. 27. juni:

1. Heidveig: Fru Hera
2. Lisbeth Juul: Smykker
3. Karen Riis: Smykker
4. Helga Breum: Keramik
5. Erik Sørensen: Trædrejer
6. Gabriella: glas, keramik, drivtømmer

Mandag d. 25. juli:

1. Heidveig: Hera Design
2. Lisbeth Juul
3. Karen Riis: Smykker
4. Helga Breum: Keramik
5. Erik Sørensen: Trædrejer
6. Gabriella: glas, keramik, drivtømmer
7. Pia Pedersen
8. Lisa Dissing
9. Lise Breumlund: Smykker og keramik

Læs mere her om der forskellige kunsterne og kunsthåndværker:

Gabriella – De 3 Fisk: Glas, keramik, drivtømmer, smykker. Min helt store interesse ligger i at udforske livet omkring mig i samspil med glassets uendelige muligheder. Med alsidig interesse og passion for at udtrykke mig gennem kunsten, kreeres unikke og anderledes Værker, ofte inspireret fra mennesker og naturen (specielt havet) omkring mig.

Jeg er uddannet håndarbejdslærer og har arbejdet med glas og andre materialer i mere end 20 år. Jeg arbejder med det rustikke look over i det fine og blanke. Farvevalg kan være fra det meget lette og neutrale til multifarvet. Jeg har deltaget på mange kurser indenfor bl.a. glas med undervisere fra ex. Italien, England, Tyskland og USA. Jeg arbejder med forskellige materialer som glas, keramik, beton og sølv. Dette udformes til skulpturer, relieffer, fade, smykker og brugskunst mm. Jeg arbejder med mange forskellige udtryksformer og teknikker. Ofte bliver materialerne kombineret med drivtømmer og andre metaller eller granit. Silketryk anvendes ind i mellem både på glas og tekstiler.

Jeg har efterhånden udstillet mange steder, Bl.a Kunstmesse i Sverige og København. Livstilsmesse: Mit Hjem er Mit slot i Frederiksberg have, Ledreborg slot og Gigantium i Ålborg. Kunstudstillinger i Jerslev og Nørre Halne. Jeg udstiller og har udstillet på flere gallerier. Vores Galleri ligger lidt syd for Hjørring. Her bydes gerne på kaffe, vin mm samt en hyggetur rundt i vores sanselige have.

Gabriella – De 3 Fisk v. Gabriella Jørgensen
Præstevej 3, Hæstrup Mølleby, 9800 Hjørring
Tlf .: + 45 28 94 93 11
Mail.: gabriella-de3fisk@hotmail.com
web.: gabriella-de3fisk.dk
Instagram.: de3fisk
Facebook.: Gabriella-de3fisk

Karen Riis Design: – er unikke sølvsmykker og drivtømmerkunst, fremstillet på eget værksted i Tornby.
Jeg former og smeder plade og tråd, støber i sand, vand blæksprutteskjold, kikærter mm. Jeg arbejder primært i sterling sølv kombineret med guld, perler og ædelsten. Ofte fremstilles smykkerne af kundens eget gamle sølv og guld fra “gemmerne”. Alle smykker tilpasses dig og dine ønsker. Drivtømmer bliver forvandlet til flag, engle og små skulpturer.

Karen Riis Design – smykker og kunsthåndværk
Gl. Landevej 21, Tornby
9850 Hirtshals

Åbent efter aftale, sms tlf. 5329 8375
Mail: karen@karenriisdesign.dk
Facebook: Karen Riis Design – smykker og kunsthåndværk
Instagram: karen_riis_design
www.karenriisdesign.dk

Lisbeth Juhl
Jeg er perlemager og smykkedesigner.
Mine foretrukne materialer er glas og smykke-ler. Med på markedet, vil jeg have en masse flotte øreringe, som er farvestrålende og lette som en fjer – de kan pifte ethvert sommer-outfit op.

Instagram : bylisbethjuhl
Mail: lisbethjuhldesign@gmail.com
Web: lisbethjuhl.dk

Erik Sørensen:
Jeg drejer mest i danske træsorter, gerne træ fra haven og genbrugstræ. Det er mest brugsting, jeg drejer. Det er altid træet der bestemmer hvad det bliver i form og facon. Et stykke træ med begyndende råd/svampedannelse, kan give fantastisk spil. Et borebilleangreb kan også være ret dekorativt. Gammelt egetræ dateret til år 1100 er fantastisk. Jeg drejer også i corian, som er et resin produkt (kunststof), det bruges bl.a. til bordplader, håndvaske m.m. Når det limes sammen er det et udfordrende, men spændende, materiale at dreje i.

Erik Sørensen
40107977

…..

Helga Breum:
Mit navn er Helga Breum og min store passion er keramik. Første gang jeg stiftede bekendtskab med keramikken var i 2016 på et kursus i Viborg. Det var her min kærlighed til keramikken blev grundlangt. Siden har jeg deltaget i diverse kurser og laver både raku keramik og stentøjskeramik såsom krus, skåle, lysestager, hundeskåle mv. Jeg har på det seneste også lavet en del skulpturelle værker såsom store kugler hvor dekoreringen ofte er inspireret af havets farver. Jeg henter min inspiration i og omkring Hanstholm. Særligt naturen med Vesterhavet og Nationalpark Thy som den største inspirationskilde.

Pia Pedersen:
Om mig selv, kan jeg fortælle, at jeg har lavet keramik i 15 år. Laver lidt blandet og mange vaser/fade. Har eget værksted, hvor alt jeg laver er pladeteknik. Jeg bruger også forme, og arbejder ud derfra. Min inspiration kommer fra meget forskellige ting, eks en bygning eller naturen o.s.v
Det fylder meget i mit liv og jeg har haft udstilling ved Jerslev efterårsudstilling, Hals galleri og diverse kunstmarkeder.

Lisa Dissing:
Lisa Dissing designer smykker i sølv og lidt guld, gerne med zirkonia, strandsten og ægte perler. Får inspiration fra stand og skov. Lisa er autodidakt smykke designer, med flere kurser fra Center for Smykkeformgivning ved Karen Hørmann, med fokus på formgivning og design. Tidligere kurser i Hjørring og Viborg, i de grundliggende teknikker. I det daglige arbejder Lisa på Vendsyssel Teater, Hjørring, hvor hun laver scenografi og rekvisitter.

Heidveig Ragnarsdottir:
Jeg hedder Heidveig og jeg er født og opvokset på Island men har boet her i Danmark i 27 år. Jeg er vokset op med at sidde og lave noget kreativt og jeg elsker at udfordre mig selv og jeg har altid været nysgerrig på at lære noget nyt. Jeg laver unika sølv smykker. Mine smykke er alle håndlavet af mig selv og mit eget design. Jeg laver smykker som passer til alle. Jeg får mine ideer fra naturen. Jeg har et lille værksted hjemme i min garage med udstillings rum så folk kan komme og se hvad jeg laver, men har ikke faste åbningstider.

Præstevej 1,Hæstrup Mølleby
9800 Hjørring
Tlf.: 30 32 79 22
Mail.: heragga@outlook.dk

Lise Breumlund:
Lise Breumlund, Raku brændt keramik.
Find mig på facebook eller Instagram som: Art by Lise Breumlund.
Jeg er fascineret af Raku brændingen som er en gammel japansk brændings teknik. Den er baseret på de 4 elementer- jord, luft, ild og vand. Farverne er uforudsigelige og derfor er det altid spændende at åbne ovnen.
Leremnerne tages ud af ovnen, når de er rødglødende og lægges i brandbart materiale fx. Halm som ligger i en lufttætbeholder. Her reduceres farverne og de karakteristiske krakeleringer opstår i glasuren. Afslutningsvis lægges emnerne i vand og skures rene for sod, hvorefter de smukke farver kan beundres.

Kilde og foto: Hjørring handel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *