Trygt natteliv – Unge har hovedrollen i film om at feste sammen

Aalborg Kommune har sammen med unge, der har engageret sig i ‘Et trygt natteliv’, produceret tre små videofilm med vigtige råd til alle unge, der skal til fest.

“Har vi en plan?”, råber den ene unge til den anden, gennem høj musik og festlarm.


“jeg har ikke en decideret livsplan vel, men jeg skal have en hund på et tidspunkt”, lyder svaret.

“Ja – det er så fint – men det er bare planen for i aften?”

Spørgsmålet om du har en plan er én af de helt centrale pointer i tre små film, som unge har indspillet i samarbejde med Aalborg Kommune. De tre små spots highlighter på få sekunder de færdselsregler, som unge i Aalborg synes er de vigtigste for at det bliver sjovt og trygt for alle unge at gå til fest.

– Det er vores store held, at vi har en gruppe unge, der har engageret sig med alt hvad de har af gode idéer og skuespiltalenter for at få produceret videospots om et trygt natteliv til andre unge, siger Nuuradiin S. Hussein, rådmand for Job og Velfærd i Aalborg Kommune.

Aalborg Kommune og de unge fik kontakt med hinanden, da der tidligere i år blev efterlyst borgerforslag til et trygt natteliv i Aalborg.

– Styrken i de tre nye korte film er, at unge har været med i hele processen. De har været med til at udvikle de små plot og de pointer, der gerne skal stå i neon i de unges hoveder, når de har set filmene, siger Nuuradiin Hussein.

Det gør ifølge Signe Hammershøj Poulsen, næstforperson i Studentersamfundet og psykologistuderende på Aalborg Universitet en væsentlig forskel.

– Der ér behov for at inddrage unge i debatten om et trygt natteliv, for det er primært os, der benytter os af muligheden for at gå i byen og derfor ved, hvor der er behov for, at der gribes ind. Der er ikke brug for flere løftede pegefingre, for det får ikke processen til at skride fremad, tværtimod. Det er vigtigt, at vi alle mødes i øjenhøjde og samarbejder på tværs af vores positioner i samfundet.

Den overordnede pointe eller færdselsregel lyder, at når du er til fest med dine venner, så fester i SAMMEN. Eller sagt på en anden måde: Du aftaler med dine venner, at I holder sammen, til festen er slut – og at I alle har en plan for, hvordan I kommer godt hjem.

– Unge vil gøre alt for deres venner, og det er den kraft, som de tre film bygger på. Vi vil gerne understøtte de unges stærke intentioner om at være der for hinanden med nogle enkle regler, som gør det nemmere at være der hele vejen, fra festen går i gang og til den slutter, siger Nuuradiin Hussein.

Det er et synspunkt, som vinder genklang hos Signe Hammershøj Poulsen:

– Det har for mit vedkommende været utroligt lærerigt og spændende at være en del af denne proces, både som ung der kender til dynamikkerne i nattelivet men også som talerør for mange studerende på Aalborg Universitet gennem min position som næstforperson i Studentersamfundet. Jeg tror og håber på, at denne proces vil inspirere mange andre tiltag, så vi sammen kan nå vores fælles mål om et tryggere natteliv i Aalborg.

De tre videospots vil med de unges hjælp blive spredt på de sociale medier, som unge i Aalborg Kommune bruger mest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *