Lad de døde suler ligge, men indberet dem i app

Finder du døde havfugle på stranden, skal du lade dem ligge. Undgå at røre ved dem, men indberet dem gerne til Fødevarestyrelsen med app´en FugleinfluenzaTip.

Gennem de seneste dage er et stort antal havfugle – fortrinsvis suler – skyllet op langs hele den jyske vestkyst fra Vadehavet til Skagen. 

En del prøver fra de døde fugle er testet positive for fugleinfluenza med det virus, som hedder HPAI H5N1. Desuden er virusset HPAI påvist i splitterner fra Sprogø samt i to natugler i Odense.

Der er i øjeblikket et udbrud af fugleinfluenza i Skotland, hvor en stor koloni med op mod 150.000 suler på øen Bass Rock er påvirket. De døde suler på veskysten kan stamme derfra.

Det er første gang, en fugleinfluenza-epidemi har ramt Danmark på denne årstid, og derfor er der grund til at udvise ekstra bevågenhed, understreger Fødevarestyrelsen. 

Undgå at røre fuglene

Uanset dødsårsagen, skal man ikke samle de døde fugle op, hvis man finder dem på stranden. Lad dem ligge, hvor du finder dem, og indrapporter dem via Fødevarestyrelsens app, FugleinfluenzaTip.

Ud fra indberetningen vurderer styrelsen, om de døde fugle skal fjernes og undersøges nærmere.

Alle indberetninger er vigtige for smitteopsporingen, understreger Fødevarestyrelsen.

Hent FugleinfluenzaTip i App Store eller Googleplay

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *