Årets Guld Harald går i år til Fortuna Hjørring

Prisen overrækkes mandag 11. juli ved statuen af Guld Harald foran Arena Nord. Det sker i forbindelse med åbningen af FfI Fodbolds internationale ungdomsturnering, Cup No. 1.

Fortuna Hjørring har en meget stor aktie i den popularitet, som kvindefodbolden i Danmark har oplevet gennem de seneste år, fordi Fortuna Hjørring altid har insisteret på, at kvinde- og pigefoldbold skal promoveres på samme niveau, som vi ser det hos drengene og mændene.

Fortuna Hjørring har således en stor andel i, at kvindelige fodboldspillere i Danmark har fået mulighed for hele tiden at dygtiggøre sig, fordi klubben gennem de seneste 30 år har været bannerfører for en dedikeret talentudvikling på pigesiden, som har ført til, at mange landsholdsspillere og rollemodeller for kvindefodbolden i Danmark har fået deres fodboldopdragelse i Fortuna.

Fortuna Hjørring er således ikke kun et nordjysk flagskib for udviklingen af pige- og kvindefodbold i Danmark, men et nationalt flagskib, som har en væsentlig andel i, at pigefodbold i Danmark nu begejstrer tusindvis af tilskuere i Parken samtidig med, at massevis af pigefodboldspillere strømmer til de danske fodboldklubber.

Det ønsker Guld Harald-komiteen at honorere, og derfor tildeles Fortuna Hjørring årets Guld Harald 2022. At kåringen foregår, mens der spilles EM i kvindefodbold i England, gør jo kun historien endnu bedre.

Selve kåringen foregår mandag 11. juli kl. 18.00 på Harald Nielsens Plads. Alle er velkomne, hvor også hele familien Nielsen vil være til stede sammen med flere prominente gæster. Efter kåringen vil der være musik på forpladsen, ligesom der vil være gratis stadionplatte (pøler og brød) samt øl/vand til alle.

Det er fjerde gang, at prisen uddeles. I 2019 var det fodboldspilleren og tidligere AGF-træner David Nielsen, som modtog prisen. I 2020 gik den til fodbolddirektør og tidligere landsholdsspiller Peter Møller, mens det i 2021 var frederikshavner drengen Søren Frederiksen – med en stor fodboldkarriere i AaB, Silkeborg og Viborg – som stolt modtog årets Guld Harald.

Årets Guld Harald modtager en “mini-udgave” af statuen af Harald Nielsen til en værdi af 25.000 kroner skænket af familien Nielsen samt 25.000 kroner i kontanter fra SparNord Fonden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *