Det Danske Drengekor i Sct. Catharinæ Kirke i Hjørring.

Den skandinaviske sangskat i folkemusikkens belysning Det Danske Drengekor på koncertturne Skandinavien rundt. Koret med 28 syngende drenge rejser Skagerrak og Kattegat rundt med koncerter i Nordjylland, Sørlandet i Norge og vestkysten af Sverige.

2. stop på den 9 dage lange turné er St. Catharinæ Kirke i Hjørring, hvor koncerten vil byde på både kendte toner og nye versioner af danske, svenske og norske sange. Det Danske Drengekors Koncertkor er et højt profileret kor, der består af drenge i alderen 8-14 år.

Gennem sit virke ønsker Det Danske Drengekor at skabe store musikalske oplevelser for små korsangere – på højt niveau. Drengene i Det Danske Drengekor elsker at synge, og de er stærkt motiverede af at skabe noget særligt og smukt ved en fælles indsats. De fleste af drengene begyndte at synge i spire- eller juniorkoret, før de blev optaget i koncertkoret i 8-9 års alderen.

Koncertkoret optræder med et bredt repertoire, f.eks til kirkekoncerter, i tv-shows, reklamefilm og ved større events – og så er de også en del af børnekoret på Operaen på Det Kongelige Teater i København. I denne operasæson er drengene med i Puccini-operaerne La Bohème og Tosca. Koret dirigent er Emil Ritter, som er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og en markant personlighed i det danske kormiljø, både som klassisk korsanger, dirigent, arrangør og komponist. Emil Ritter har siden 2015 været chefdirigent for Det Danske Drengekor.

Det sker. Mandag d. 27. juni 2022, kl. 19:30. Sct. Catharinæ Kirke, Lille Kirkestræde 1, 9800 Hjørring der er fri entré.

Foto: PR.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *