Syv gange har minister Rasmus Prehn misbrugt statens kreditkort.

Fødevareminister Rasmus Prehn har – som den eneste af regeringens ministre – misbrugt statens kreditkort og betalt tilbage for endnu flere restaurantbesøg end hidtil kendt. Gav gourmetmad til journalister for tusindvis af kroner det skriver Ekstra Bladet.

Mens Prehn var udviklingsminister og besøgte nogle af verdens fattigste lande, brugte han samtidig ministeriets kort til at betale dyre regninger på gourmetrestauranter hjemme i København. Regninger, som han efterfølgende helt eller delvist har måttet betale tilbage.

Det kan Ekstra Bladet i dag afsløre på baggrund af en ny aktindsigt i Rasmus Prehns indkøb på sit personlige tjeneste-kreditkort hos Udenrigsministeriet frem til skiftet til Fødevareministeriet i november 2020.

Rasmus Prehn har fået staten til at lege bank og agere kassekredit og det er i strid mod reglerne.

Bilag for en regning på 2235kr på  den franske bistro Maison i Dronningens Tværgade i midten af København er kommet frem i lyset.

Ifølge Rasmus Prehn har han betalt regningen tilbage i sin tid som udviklingsminister. Rasmus Prehn er nu minister for fødevarer, landbrug og fiskeri.

Men ikke nok med besøget på Maison i København som er betalt tilbage , har han været på besøg og spise på toast- og ølsted Fætter Fætter hvor han også har doneret drikkepenge til restaurantpersonalet.

Med de nye tilfælde af tilbagebetalinger har Rasmus Prehn i alt syv gange måttet betale tilbage for personlige køb i sin tid som hhv. udviklingsminister og fødevareminister.

Ekstra Bladet har søgt aktindsigt i brug af kreditkort i samtlige ministerier. I langt de fleste tilfælde lyder svaret, at ministeren slet ikke har et tjenestekort.

I de få tilfælde, hvor ministrene har fået udleveret et kreditkort, bliver det slet ikke brugt til restaurantregninger. Ingen andre ministre end Rasmus Prehn har fundet det nødvendigt at betale tilbage.

Sten Bønsing, professor i forvaltningsret ved Københavns Universitet har tidligere fortalt at det ikke er lovligt at staten skal lege bank for en minister.

– Det er en forkert brug af kreditkortet. Der er ikke mulighed for, at man kan lægge ud for private indkøb; heller ikke, hvis man refunderer det efterfølgende, siger Sten Bønsing.

– Der er ikke mulighed for, at man giver en omgang øl på et værtshus og så betaler selv efterfølgende. Det er ikke meningen, at det offentlige skal agere bank eller kassekredit for offentligt ansatte – heller ikke ministre. Man må selv til lommerne. Fortæller Sten Bønsing til Ekstra Bladet.

Tekst/ Hirtshals-avisen.dk med udpluk fra Ekstra Bladet.

Foto: Hirtshals-avisen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *