Ny aftale om kontanthjælp er på plads: ‘Der skal ske noget for de fattigste’

Der er gode nyheder til danskere, som er på kontanthjælp. Regeringen og støttepartierne har netop indgået en aftale om kontanthjælp, der skal gavne især børnene.

Det betyder blandt andet, at kontanthjælpsloftet vil blive afskaffet, og der vil i stedet indføres en såkaldt ‘trappemodel’.

Derudover vil kontanthjælpsmodtagere få mere økonomisk hjælp.

Det indebærer eksempelvis, at kontanthjælpsmodtagere, som har været i systemet i et år, kan få ret til gratis receptpligtig medicin.

– Jeg synes, denne her aftale viser, at politik kan gøre en forskel, og det er jeg meget stolt af, lyder det fra Enhedslisten.

Hvis kontantshjælpsmodtageren har børn, vil disse få ret til gratis medicin med det samme.

– Det har været afgørende for, at vi kunne lade Mette Frederiksen træde til som statsminister, at der skulle ske noget for de fattigste, fastslår Enhedslisten, men understreger, at de endnu ikke er færdige med at kæmpe for landets fattigste.

Det nye system skal træde i kraft snarest muligt og senest 1. januar 2024. Indtil da forlænges det midlertidige børnetilskud.

Aftalen er indgået af de røde partier, hvilket betyder, at den risikerer at blive rullet tilbage, hvis der bliver et magtskifte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *