Bekymrende fund af svampegift i grundvandet.

Beviserne er nu så klare, at Miljø- og Fødevareministeriet ikke længere kan ignorere massiv forurening fra svampegifte, der trænger ned i grundvandet. Det mener Danmarks Naturfredningsforening på baggrund af en ny rapport, som netop er blevet offentliggjort af forskningsinstitutionen GEUS.

GEUS overvåger nedsivningen af sprøjtegifte til grundvandet på en række test-marker. Og ifølge den nye rapport er nedbrydningsprodukt fra svampegift kaldet “1,2,4 triazol” fundet i over halvdelen af prøverne.

De nye fund bør føre til et straksforbud, mener Maria Reumert Gjerding, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

– Det er stærkt alarmerende, at det her giftstof bliver fundet i grundvandet i så stort omfang. Vi anbefaler, at regeringen og Folketinget laver et straksforbud imod de her gifte allerede fra næste år. Alt andet vil være at gamble med vores grundvand og drikkevand, siger Maria Reumert Gjerding.

Hormonforstyrrende svampegift bør straks forbydes

1,2,4-triazol er et nedbrydningsprodukt, der stammer fra svampegifte som tebuconazol og andre azol-midler. Og det er mistænkt for at være hormonforstyrrende for mennesker.

Miljøstyrelsen indførte i 2014 forbud mod at bruge azol-midlerne om efteråret, men nedbrydningsproduktet bliver stadig fundet i grundvandet, og Miljøstyrelsen kan ikke gøre rede for, hvad årsagen er

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *