KULTURNAT: Årets Bjesk, podcasts, lækker aftensmad og skeletter ud af skabet!

Efter flere års ufrivillig corona-pause kan Vendsyssel Historiske Museum nu endelig åbne dørene til årets kulturnat den 3. juni fra kl. 17-20.

Som en rigtig kulturnat skal være, er der masser af aktiviteter for alle aldre: Børn kan PRESSE BLOMSTER i børnerummet, og de større børn og deres forældre kan tage på GÅDEJAGT rundt i det centrale Hjørring. ”Gådejagt i besættelsestidens Hjørring” købes i museumsbutikken og koster 195. kr. Du kan blive fotograferet på DEN RØDE LØBER, vi har sjove udklædninger klar.

Fra kl. 17-19 serveres en lækker SOMMEGRYDE med urter fra museets have. Maden skal bestilles på forhånd ved at kontakte museet.

Kl. 17.30 fortæller museumsinspektør Sidsel Wåhlin om, hvad skeletter kan fortælle os om fortidens mennesker. Til efteråret åbner museet en ny udstilling om den sidst henrettede i Hjørring i 1822, Thomas Bisp, og det er nye undersøgelser af dette kranie sammen med undersøgelser af kranierne i udstillingen ”Dødens Teater”, som giver os ny viden om fortidens mennesker.

Kl. 18.15 præsenteres traditionen tro årets velsmagende ÅRETS BJESK 2022 af naturvejleder Jakob Kofoed Nielsen. Det forlyder, at den særligt i år er yderst velkomponeret, og der er SMAGSPRØVER til alle.

Kl. 19.00 lanceres stemningsskabende MINIPODCASTS i udstillingen ”Vendsyssel Besat” i samarbejde med stud.mag. Malene Wemmelund Lundgreen fra Historiestudiet på Aalborg Universitet. Efter lanceringen viser formidlingschef Jens-Christian Hansen rundt i udstillingen.

Vendsyssel Historiske Museum ser frem til en hyggelig kulturnat. Alle aktiviteter er gratis, når entreen er betalt. Børn og unge under 18 år kommer altid gratis ind på museet.

Kilde: Hjørring Handel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *