Kåring af Årets Bjesk 2023 – forberedelserne er i gang.

Netop i disse dage er forberedelserne til konkurrencen Kåring af Årets Bjesk 2023 i gang på Hirtshals Museum i samarbejde med Hirtshals Fiskefestival.

Der laves bjesk kit klar til de fire deltagende hold i konkurrencen bestående af en vejledning til, hvordan opgaven skal gribes an, bjeskessenser lavet på 6 forskellige planter, smagsneutral snaps, sprøjter, tomme flasker til holdenes bjesk-eksperimenter, og selvfølgelig en større flaske, som hvert holds endelige bud på Årets Bjesk 2023 skal afleveres i.

Inden længe bliver disse kit udleveret, og så har hvert hold frem til slutningen af juli måned til at komme frem til den helt rigtige smagskombination, der naturligvis skal passe til en gammeldags modnet sild.

Vinderen af Årets Bjesk 2023 kåres efterfølgende på Hirtshals Fiskefestival lørdag den 6. august, hvor publikum kan overvære de kyndige dommeres blindsmagning og vurdering af hver enkelt bjesk i teltet Skibet, så kig endelig forbi, når den festlige kåring finder sted.

Efterfølgende sendes etiketten, som Christian Hansen er i gang med at tegne, i trykken, og bjesken sættes i produktion på Hirtshals Museum fra januar 2023.

Vi på museet ønsker de fire deltagende hold held og lykke.

Du kan se mere om Hirtshals Fiskefestival og kåring af Årets Bjesk på www.hirtshalsfiskefestival.dk.

Kilde: Vendsyssel Historiske Museum

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *