Landbrug, Fiskeri og fødevare Minister Rasmus Prehn (S) misbrugte sit kreditkort.

Rasmus Prehn (S) som er Minister for Landbrug, Fiskeri og fødevarer har brugt sit minister Eurocard til at betale for private regninger på barer og restauranter og det er i strid mod reglerne.

Det viser en agtindsigt som Ekstra Bladet har fået.

I 2020 blev Rasmus Prehn minister og når man bliver minister kan man få rådighed over et minister kort og det er så det kort Ministeren har brugt gentagne gange til at dække værtshus og restaurantregninger.

Ministeren har dog selv måtte til lommerne efterfølgende og betale pengene tilbage.

Inden for samme år har Ministeren ved tre lejligheder måtte til egen lomme og tilbageføre penge til Ministeriet. Rasmus Prehn (S) modtager som Minister årligt 1.3 mio. kroner brutto.

Det er strid mod reglerne at man kan benytte sit Minister kort til private lejligheder lyder det fra professor i forvaltningsret ved Københavns Universitet, Sten Bønsing.

Han fortæller til Ekstra Bladet.

“- Det er en forkert brug af kreditkortet. Der er ikke mulighed for, at man kan lægge ud for private indkøb; heller ikke, hvis man refunderer det efterfølgende” , siger Sten Bønsing. “Der er ikke mulighed for, at man giver en omgang øl på et værtshus og så betaler selv efterfølgende. Det er ikke meningen, at det offentlige skal agere bank eller kassekredit for offentligt ansatte – heller ikke ministre. Man må selv til lommerne”.

“Det er klart, at det skal han jo. Ellers er der tale om økonomisk kriminalitet. Man bliver nødt til at have styr på sine kort. Ellers må man have et lille klistermærke eller lap på sit kort, så man ikke kommer til at bruge det forkerte. Og i øvrigt så har han jo gjort det flere gange. Man kan måske en enkelt gang begå en fejl, men det er svært at forestille sig, at man bliver ved.”

Forvaltningsretsprofessoren forklarer, at der for offentligt ansatte, der gentagne gange misbruger erhvervskort kan komme ansættelsesretlige skridt på tale. Men at ministre kun kan sanktioneres gennem en næse i Folketinget – eller i yderste instans en rigsretssag. Og der er vi nok trods alt ikke med den her sag. Men der skal være styr på det. Fortæller han til Ekstra Bladet.

Kilde: Hirtshals-avisen.dk har fået lov til bruge lidt tekst af Ekstra Bladet.

Foto: Hirtshals-avisen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *