Hirtshals-billeder: Et dyk i arkivet

2. maj 2016. I starten af forårssæsonen, når hurtigfærgedriften er begyndt kan det godt nogle gange være mindre behageligt at vælge den hurtige løsning til Norge. Hurtigfærgen ‘Fjord Cat’ er i dag afløst af den noget større ‘Fjord FSTR’.

2. maj 2016. I starten af forårssæsonen, når hurtigfærgedriften er begyndt kan det godt nogle gange være mindre behageligt at vælge den hurtige løsning til Norge. Hurtigfærgen ‘Fjord Cat’ er i dag afløst af den noget større ‘Fjord FSTR’. Foto: Hanne Hjermitslev

Hirtshals Havn er med E39-motorvejen lige til døren i de seneste årtier stukket af fra andre jyske færgehavne. Havnen har således haft stor succes som færgehavn, mens nabohavnen i det nordjyske har haft tilbagegang på området. I havne længere nede ad vestkysten har færgeruter til Nordatlanten og Norge trukket nordpå til Hirtshals, der i dag er Danmarks absolutte færge-hub for Norge, Færøerne og Island.

25. april 2013. Fiskeriet er reelt fortsat hjørnestenen i Hirtshals Havn, men færgefarten fylder stadig mere. Foto: Hanne Hjermitslev

Udviklingen er gået hurtigt i Hirtshals. Mange ting er derfor forandret i dag i forhold til for bare 10 år siden, andre er ikke – og Hirtshals var og er også andet end færgefart. Vi har været en tur i arkivet og fundet nogle stemningsbilleder fra Hirtshals Havn fra perioden 2010 til 2016, fotograferet af Søfarts nu desværre afdøde lokale fotograf i Hirtshals, Hanne Hjermitslev.25. april 2013.

11. august 2013. Både Color Line og Fjord Line har nu opgraderet flåden med topmoderne ro/pax-færger. Her mødes ‘Color Superspeed 1’ og ‘Stavangerfjord’ hinanden om aftenen. Foto: Hanne Hjermitslev

Fiskeriet er reelt fortsat hjørnestenen i Hirtshals Havn, men færgefarten fylder stadig mere. Foto: Hanne Hjermitslev11. august 2013. Både Color Line og Fjord Line har nu opgraderet flåden med topmoderne ro/pax-færger. Her mødes ‘Color Superspeed 1’ og ‘Stavangerfjord’ hinanden om aftenen. Foto: Hanne HjermitslevFebruar 2010. Fjord Lines daværende færge ‘Bergensfjord’ ankommer Hirtshals i snestorm, omgivet af måger. Færgen er i dag ombygget til dag-cruisefærge og besejler Fjord Lines rute mellem Sandefjord og Strømstad under navnet ‘Oslofjord’. Foto: Hanne Hjermitslev2. oktober 2013. Maersk Tankers’ produkt- og kemikalietankskib ‘Maersk Etienne’ er forbi Hirtshals til en overhaling. I baggrunden ses den overdækkede flydedok “Katedralen”, der ikke længere er en del af havnebilledet i Hirtshals.

Februar 2010. Fjord Lines daværende færge ‘Bergensfjord’ ankommer Hirtshals i snestorm, omgivet af måger. Færgen er i dag ombygget til dag-cruisefærge og besejler Fjord Lines rute mellem Sandefjord og Strømstad under navnet ‘Oslofjord’. Foto: Hanne Hjermitslev
2. oktober 2013. Maersk Tankers’ produkt- og kemikalietankskib ‘Maersk Etienne’ er forbi Hirtshals til en overhaling. I baggrunden ses den overdækkede flydedok “Katedralen”, der ikke længere er en del af havnebilledet i Hirtshals. Foto: Hanne Hjermitslev
29. august 2012. Flere store Maersk-rigge prægede i en række år skylinen i Hirtshals. Her er det ‘Mærsk Giant’. Foto: Hanne Hjermitslev

Kilde og foto: Søfart.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *