Thomas Buttenschøn gæster Admiralen.

Lørdag D. 4 juni 2022 kl 20 gæster den velkendte musiker Thomas Buttenschøn Admiralen i Hirtshals. Billetter kan købes på Admiralen til 250 kr. pr stk så skynd dig ned og få købt din billet inden det er for sent.

Thomas Buttenschøn er i denne tid i fuld gang med sit femte studiealbum. Efterfølgeren til Vinden der Blæser fra 2011 kommer til at rumme en stribe sange, som blandt andet handler om at flytte fra stenbroen, ”indkantsdanmark”, til Broager i det sønderjyske grænseland – om at se sit liv i et andet perspektiv.

De nye sange vil afspejle, at Thomas Buttenschøn har flyttet sig både fysisk og mentalt – fra det indre København til en sønderjysk bopæl med udsigt til Tyskland sammen med kone og barn. At der er kommet fokus på andre værdier. Sangene kommer blandt andet til at handle om at tage betydningsfulde valg i livet og stå op for dem – prioritere familien. Eftertænksom- heden og refleksionerne om forandringer i livet er gennemgående temaer i efterårets udgivelse.

Turneen, som skal sende sangene fra dette nye album ud til publikum, bliver et one-man- show – en akustisk tur rundt i landet. Publikum vil få lige dele musik og sang og gode skarpe historier fortalt med humor og alvor. Dermed indleder Thomas Buttenschøn et nyt kapitel i sit musikalske liv, der tog fart for ni år siden.

Hædret med talentpriser

Da Thomas Buttenschøn i 2005 lagde Jylland bag sig til fordel for en adresse på stenbroen på Nørrebro i København, kom der for alvor gang i den sangkarriere, som han havde lagt fundamentet til på Vestbirk Musikhøjskole i det midtjyske. Den 20-årige sanger og sangskriver blev netop det år hædret med en talentpris af Danske Bank. Den gav ham økonomi til at gå studiet og indspille sangen Fantastiske Mandag – et markant og hørbart startskud til den store musikalske succes, som han siden har skabt sig. Sangen blev et vaskeægte hit i 2007 og indbragte Thomas Buttenschøn endnu en talentpris – ”P3 Talentet” ved P3´s guld show. Fantastiske Mandag var ét af numrene på debutalbummet af samme navn, som udkom i 2006.

Det musikalske univers på Fantastiske Mandag er hovedsageligt jazz, pop, funk og blues, og, som anmelderen på Gaffa skrev dengang i 2006, ”….med tekster om hverdagens og kærlighedens op- og nedture. Alt sammen skrevet og sunget med humor og varme. Det er svært ikke at holde af Thomas Buttenschøn, som vi helt sikkert kommer til at høre meget mere til.”

Og den slutkommentar fik anmelderen ret i – dengang i 2006. Efter Fantastiske Mandag fulgte i 2008 albummet Billeder af min Baggård, der sammen med Fantastiske Mandag, indtil videre har solgt over 50.000 eksemplarer og indbragt to guldplader. Billeder af min Baggård blev indspillet med Thomas Buttenschøns liveband i Varispeed Studios i Malmö.

Lærte at spille trommer og bas

Thomas Buttenschøn, der er født 22. marts 1985 i Zambia, har interesseret sig for musik siden han var seks år. Pædagogerne i skolefritidsordningen fik ham til at spille først på trommer og sidenhen bas. Det er blevet til rigtig mange sange fra hans hånd i årenes løb, og det er lykkedes at blive en musikalsk personlighed, som skiller sig ud ved at være sig selv og ikke mindst ved at tro fuldt og fast på det, som han arbejder med. Efter det tredje album i 2010 ”Køter” – en plade med én sammenhængende historie om et opløst kæresteforhold serveret med pop-rock, trådte Thomas Buttenschøn for alvor frem på den danske musikscene i 2011 med albummet ”Vinden der blæser” produceret af guitaristen Lars Skjærbæk. Anmelder Kim Skotte fra Politiken var begejstret og skrev, at Thomas Buttenschøn med det fjerde album har fundet brodden frem og spidset pennen.

”Enhver kan få behov for at genopfinde sig selv, men det overrumplende er, hvor overbevisende Buttenschøn går planken ud i den blå luft og viser, at den kan bære.”

En seriøs udfordring

Anmelder Jonas Kleinschmidt skriver på Soundvenue om albummet og om Thomas Buttenschøn, at ”transformationen fra ubekymret popsanger til dedikeret og vred samfundsrevser fungerer overraskende godt”, og fremhæver sange som ”Alle dem du kender”, ”Løb Ibrahim” og ”Skelbækgade” som eksempler på, at Buttenschøn har noget på hjertet.

”Bedst er Buttenschøn, når han er mest personlig”, skriver Jonas Kleinschmidt, og Kim Skotte i Politiken slår fast, at ”…der er en seriøs blues på spil på dette album, hvor Thomas Buttenschøn med den karakteristiske stemme og de finurlige talenter har valgt at sætte sig selv på spil og give både sig selv og sin musik en seriøs udfordring.”

Nu udfordrer Thomas Buttenschøn sig selv igen og lader op til at skulle præsentere sit livepublikum for nye sange og gode historier. Publikum skal have mulighed for både at grine og græde og tage hjem fra koncert med mere end blot sange og melodier i hovedet – også lidt at tænke over.

Foto: PR.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *