Malekursus Hav og Strand – friluftsmaleri – weekend workshop i Hirtshals.

Lørdag : 21. MAJ KL. 10.00 – 22. MAJ KL. 16.00.

Vi er på stranden med vores staffeli og malegrej, hvor vi udforsker naturens farver og stemninger. Vores indendørsbase hele weekenden er i Den Svenske Sømandskirke – Hirtshals Kulturhus i underetagen. Kurset starter med en kort indføring i perspektiv, komposition og farver. Dette repeterer vi i små pauser undervejs gennem hele kurset.

Derefter grunder vi underlaget i en farve.Det meste af tiden afsættes til maling. Individuel vejledning får du under hele processen.Du vælger selv om du vil male med akryl eller olie. Hvis du maler med olie, skal den være vandopløselig pga. lugt og inventar, da vi også kommer til at være lidt inde.Medbring venligst:

 Staffeli, farver, pensler,

Klude mm 2-3 maleplader eller lærred ca. 40x50cm.

 Skitseblok og blyant B2 eller B4, da vi også laver nogle skitseøvelser.

Foto af hav og strand, hvis vi slet ikke kan komme ud at male pga. vejret Farver man bør have med:
Blå: Ultramarin og cerulean (eller en anden lys blå)
Rød: Alizarin crimson (kraplak) og kadmium rød eller tilsvarende
Gul: Gul okker og kadmium gul citron eller tilsvarende citrongul.
Rå umbra.


Titan hvidKurset er for nybegyndere og øvede.lør- og søndag 21.-22.5.22
kl. 10.00-16.00 begge dage
Den Svenske Sømandskirke – Hirtshals Kulturhus, Skagerakvej 2
hold 22201
kr. 1.750, –
inkl. 1 sandwich, vand, kaffe/te og lidt sødt begge dage.
min. 4 max. 8 deltagere
Underviser: Tom Simonsen, norsk friluftsmaler i Hirtshals og Tornby året rundt siden 2013.Tom skriver: “For meg er malingen også en form for friluftsliv hvor jeg utforsker lys og farger. Det å stå ute i naturen med staffeliet er en nærmest meditativ tilstand hvor en føler seg i ett med omgivelsene. Det skiftende lyset og skyggene som hele tiden flytter seg krever en mer skissepreget tilnærming til motivet. Dette skaper mer liv og friskhet i bildene hvor unødvendige detaljer utelates til fordel for helheten.Skiftende vær og terreng er også en utfordring for en friluftsmaler. Av og til må staffeliet sikres for vind og beskyttes mot regn. De maletekniske utfordringene kombinert med det rent praktiske gjør hver tur ut til en unik opplevelse og til spennende små eventyr”

Tilmelding
Skriv en email til: info@vendsysselfritidforalle.dk med oplysning om holdnr., navn, email og mobilnr.

Det fortæller Vendsyssel fritid for alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *