Oliefilm i Hirtshals Havn.

Mandag blev der konstateret en oliefilm på vandet i bunden af Mellembassin 2, efterfølgende blev miljøvagten ved Hjørring Kommune kontaktet. Det har dog endnu ikke været muligt at konstatere, hvor udslippet stammer fra.

I dag onsdag har Miljøvagten overgivet sagen til Beredskabet, som kommer og undersøger det nærmere. Det ser dog på nuværende tidspunkt ud til at være et mindre enkeltstående udslip.

Fortæller Per Holm Nørgaard som er Administrerende Direktør ved Hirtshals Havn til Hirtshals-avisen.dk

Hvad er oliefilm?

Olie-i-vand-emulsioner ( Oliefilm) er oftest ustabile, hvilket vil sige, at olien skiller fra vandet igen og lægger sig på overfladen, hvis bølgebevægelsen ophører. Vand-i-olie-emulsioner, kan derimod være meget stabile, og er den type emulsioner, der oftest ses ved og på stranden efter oliespild.

Der ligger stadig Oliefilm i vandet ved havnen. Fotos er fra kl 1530 onsdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *