Politi opfordrer til forsigtig omgang med ukrudtsbrændere.

Weekendens havearbejde betød fire brande i Syd- og Sønderjylland på grund af ukrudtsbrændere

I weekenden gik det galt for hele fire husejere i Syd- og Sønderjylland, da de forsøgte at fjerne ukrudt med en ukrudtsbrænder. Det får nu Syd- og Sønderjyllands Politi til at advare mod uforsigtig omgang med ukrudtsbrænderne i hele landet.

Lørdag lidt efter frokost gik der ild i et skur i Bramming og søndag eftermiddag var det en garage i Esbjerg, det ramte. Da ejeren fjernede ukrudt langs garagen og et skur, gik der ild i døren til garagen. Lørdag formiddag gik det ud over et sommerhus i Blåvand. Mens ejeren brugte ukrudtsbrænderen langs sommerhuset, gik der ild i husets træbeklædningen. Ilden bredte sig og ødelagde muligvis en del af huset elektriske installationer. Sent lørdag aften brød ild løs i en carport i Hjerting, hvor ejeren havde placeret sin ukrudtsbrænder efter endt arbejde. Brænderen var ikke helt slukket og satte derfor ild i carporten.

Alle fire er efterfølgende sigtet for overtrædelse af beredskabsloven.

Fem gode råd:
Ukrudt skal svitses, ikke brændes
Hav en vandslange eller andet tæt på, som du kan slukke en eventuel brand med
Husk god afstand til bygninger, biler og hække
Tjek efter, at du ikke efterlader gløder, når du er færdig
Gå aldrig fra en tændt ukrudtsbrænder

Læs mere: http://www.brsj.dk/kampagner/ukrudtsbraendere/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *