Hjørring Kommune og DBU/DBU Jylland vil sammen løfte velfærden gennem fodbold

Fodbold kan samle, skabe fællesskaber og øge trivsel og velvære blandt børn, unge og voksne. Det viser mere end 10 års forskning fra SDU. Derfor har Hjørring Kommune nu indgået en aftale med DBU og DBU Jylland for 2022-2026, som har til formål at øge borgernes sundhed og trivsel ved hjælp af fodbold.

Velfærdsalliancen underskrives ved en officiel seance, hvor repræsentanter fra DBU, DBU Jylland, Hjørring Byråd, Hjørring Kommune og lokale fodboldklubber deltager. Medier er velkomne:

Mandag den 11. april 2022 fra kl. 16.00 på Nord Energi Arena, Tørholmsvej 10, 9800 Hjørring.

Her vil følgende parter underskrive aftalen:

–        Borgmester, Søren Smalbro

–        Fritids- og Folkeoplysningsudvalgs formand, Mathias Holger Nielsen

–        Formand for DBU, Jesper Møller

–        Kristian Nørgaard Thomsen, DBU Jylland formand for Region 1

Til seancen vil et særligt event, som kommer til at foregå i Hjørring blive annonceret. Inde på banen på Nord Energi Arena vil der være træning af et U8 drengehold fra HI-fodbold samt et U9 pigehold fra Fortuna Hjørring. Der vil være let forplejning.

Velfærd, fodbold og politiske visioner

– I Hjørring Kommune er vi optaget af at vores børn, unge og familier har det godt og trives i de fællesskaber, som de er en del af. Derfor er det helt afgørende, at vi med dette samarbejde med DBU og DBU Jylland kan understøtte vores lokale frivillige fodboldklubber i at skabe de bedste rammer for børne- og ungdomsfodbold. Samtidig er det også vigtigt, at vi udvikler os. Det er vigtigt, at vi understøtter talent- og elitefodbold, så særlig Fortuna Hjørring og Vendsyssel FF fortsat kan være en del af den kvindelige- og mandlige topfodbold i Danmark, siger borgmester Søren Smalbro (V), Hjørring Kommune.

Aftalen betyder, at DBU i løbet af aftaleperioden vil samarbejde med Hjørring Kommune om forskellige aktiviteter og events f.eks. fodboldfestivaler, aktiviteter for at udbrede fodbold til flere piger, eliteaktiviteter samt workshops og kurser for trænere og klubledelse.

Eksempler på aktiviteter og events:

  • Udvikling og afvikling af to fodboldfestivaller i samarbejde med fodboldklubberne og udvalgte skoler.
  • Op til to årlige afviklinger af ‘Pigeraketten’ i kommunalt regi.
  • Afvikling af en Kvinde A-venskabskamp i kommunen og op til 4 ungdomslandskampe i kommunen i aftaleperioden.
  • Trænerkurser (Cl eller C2 efter behov): Minimum åbent trænerkursus hvert år henvendt alle fodboldklubber uanset klubstørrelse.

– Fodbold er et fantastisk fællesskab, og de nye medlemstal viser, at mange flere har valgt at melde sig ind i en fodboldklub for at blive en del af det særlige fællesskab. Det gælder også i Hjørring Kommune, hvor vi med denne velfærdsalliance vil fortsætte udviklingen af gode børnefodboldmiljøer i klubberne. Vi vil skabe verdens bedste børnefodbold i samarbejde med klubber, frivillige og også med skoler og kommuner, siger DBU Formand Jesper Møller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *